[]

40 dakikadan fazladır yapamadığım altyazı senkronu

American.Pie.1999.UNRATED.BluRay.720p.DTS.x264-CHD şu sürüme ait altyazı bulamadım bir türlü. subtitle workshop ile kendim senkron yapayım dedim başı tutuyor 5 dakika sonra falan bozuluyor.

ne yapacağımı şaşırdım. buradan da ne çıkacak bilmiyorum ki. yazayım dedim.


 
elinizdeki alt yazı ile film arasında süre farkı vardır.

normalde 1 saat olan film ile 1 saat 12 dakika olan altyazı senkron etseniz bile arada boy farkı olunca senkron ettiğiniz yerden azıcık sonra uyumsuzluk oluyor.
  • truvaiti  (12.04.12 01:48:07) 
oncelikle kaynak olarak unrated altyaziyi kullanin. en azindan sure tutar.

sonraki adimda elinizdeki versiyona uygun baska dilde bir altyazi varsa onu bulun.
sonra divxplanet.com buradkai unrated ile sureleri kopyala yapistir ile duzenleyin.

surada uzunca anlatmistim:
(bkz: #9329976)
  • entrapmen  (12.04.12 01:49:34) 
@entrapmen
aynı şekilde yapıyorum, unrated altyazıyı ileri geri ala ala bir hal oldum fakat tutturamadım hiçbir şekilde. başka dilde aradım başka dilde de benim indirdiğim sürüme uygun altyazı yok. sözlükteki entry'yi de okuyayım ben en iyisi, film yalan oldu zaten.

  • kivanc1  (12.04.12 01:52:35) 
www.subtitleseeker.com

bu dosya uyuyor mu bakar misiniz bi? uyuyorsa bunun ustune kopyala yapistir yapabilirsiniz. gerci daha anlasilir bir dil olsa daha iyiydi ama arapca da is gorecektir.
  • entrapmen  (12.04.12 01:59:53) 
maalesef uyumlu değil. başını uyumlu hale getirip sonlarını kontrol edecektim fakat karakterler bile tam çıkmıyor o yüzden anlamak oldukça zor.


  • kivanc1  (12.04.12 02:12:07) 
FPS'ye baktın mı?

Sağ tık -> özellikler -> ayrıntılar -> frame rate (kare hızı?)

oradan bakıp uygun olan bi tane indir. 23 = 23.97

sonra ileri geri.
  • kta  (12.04.12 02:47:51 ~ 02:48:24) 
23,976 fps. aynı olanları indirdim zaten fakat hiçbirinden iş çıkmadı.


  • kivanc1  (12.04.12 02:51:26) 
fps falan hikaye arkadaşlar. filmdeki kare sayısına göre altyazıyı senkronlayan .sub uzantılı altyazılar dışında, saniye ile senkronlayan altyazı formatlarında (srt mesela) fps'in zerre kadar önemi yok. önemli olan yazının hangi saniyede çıkacağı. filmin 23, 25 fps olmasından kime ne? aynı filmden biri 23 , biri 25 saniye olduğu halde ikisinin de 15. saniyesi, 36:52 saniyesi falan aynı ise fark etmez fps.arada kaç kare olduğunun önemi yok.

23 fps'ler uymadıysa "benim filmim 23, ötekilere bakmayayım" demeyin, 25 fps altyazıları da deneyin. büyük ihtimalle başı düzgün sonu bozuk oluyorsa filmin unrated, yazının sansürlü olmasından kaynaklanıyor. diğer altyazıları da deneyin. en azından başındaki ve sonundaki gecikmeleri/geri kalmaları sabit olan bir altyazı bulacaksınız.ondan sonra subtitle workshop ile ayarlarsınız.
  • kibritsuyu  (12.04.12 09:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.