[]

çalışma saatleri ve zabıta

değerli arkadaşlar,

kendi ajansımı işletiyorum. az evvel zabıta ekibi gelip bu saatte çalışamayacağımı söylediler. ben de "abi ben tekel değilim, market değilim, restaurant değilim. reklam ajansıyım. dışarıdan bu saatte bana müşteri gelmeyeceğine göre istediğim gibi çalışırım" dedim. bunun üzerine 108 lira ceza yazacaklarını, ama bu seferlik affettiklerini söylediler. eyvallah dedim, gönderdim. ceza yazmakta haklılar mı, bu çalışma saatlerinin sektörel bir sınırlaması yok mu?


 
bildigim kadariyla bir sinir var belli bi saatten sonra calismak icin özel izin gerekmekte.


  • serabetan  (12.04.12 02:03:19) 
Böyle bir kanun var ancak dükkanları bağlıyor. Eğer ajansınız dükkan tarzı bir işyeriyse kepengleri indirerek veya kapalı yazısı asarak bu sıkıntının önüne geçebilirsiniz.

Büro ise zabıta saçma bir iş yapmış. Home office'i olanlar ne yapacak o zaman? Sokakta mı yatacak.
  • carpenoctem  (12.04.12 02:23:26 ~ 02:23:38) 
dışarıdan bakınca açık olduğunu gösteren emareleri ortadan kaldırmak yeterli olacaktır, belediyeden ruhsat alınarak açılan işyerleri kapanma saatlerine uymak zorundadır.


  • drthea  (12.04.12 03:57:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.