[]

hepatit b aşısı

Yaklaşık 5 sene önce hepatit b aşısı oldum. Aşının geçerlilik süresi ortalama olarak 5 sene olduğu için yakın bir zamanda yeni aşı yaptıracağım. Bu süreçte neler yaptırmam gerekir ? Birkaç yere sordum öncelikle vucutta hala hepatit aşısının tesiri olup olmamasının anlaşılabilmesi için tekrar kan testi yapmak gerekir dediler. Peki bunun dışında ne yapmalıyım ? Mesela aşı yapmamı gerektirecek bir durum ortaya çıkarsa önceki aşı ile aynı aşı markasını mı kullanmalıyım ? pek bilmiyorum ama eğer farklı bir marka varsa onu kullanmam zararlı olur mu ?

edit: bu arada bazı farklı yerler aşının koruyuculuğunun 10-15 sene olduğunu söylüyor. Bu doğru mudur ?


 
ben de yaptırmıştım zamanında, beş sene sonra gittim kan aldılar.. tutmuş sizin aşı dediler; birdaha da uğramadım zaten.. marka çok farketmez sanırım, kaliteli olduktan sonra..


  • metox  (09.09.08 16:06:00) 
toplamda 3 kez yapilan bir set asi yapiliyor, farkli araliklarla ama 3 ay icinde yapiliyordu sanirsam. 3lu setten yaptirirsaniz koruma suresi uzamakta. cok sallama olmasin diye de hepatit.org dan sunu aldim:
HEPATİT B AŞISI :

Hepatit B aşısı 3 dozluk uygulama gerektiren bir aşı bu üç dozun sonunda % 95 oranında koruyuculuk sağlar. Bu üç doz en az 12 yıl kişileri hepatit B den korumaktadır.

Yeni doğan bebekler, tüm yetişkinler, uyuşturucu kullananlar, son 6 ay içersinde birden çok seks partneri olan kişiler ve cinsel yolla bulaşan bir hastalığa sahip olanlar, homoseksüeller, biseksüeller , hemofili hastaları, diyaliz hastaları, tüm sağlık çalışanları, hapishane çalışanları ve hapishane mahkumları, özürlü bakım evleri personeli, dünya üzerinde hepatit B açısından riskli bölgelere seyahat eden kişiler...hepatit B aşısını ivedilikle yaptırmalıdır.

AŞILANMA SONRASI HEPATİT B YE KARŞI BAĞIŞIKLIK OLUŞUP OLUŞMADIĞI TESPİT EDİLEBİLİR Mİ? KİMLERDE BU TESPİTLER GEREKLİDİR ?

EVET...antikor titresi denilen aşıya karşı yanıtın oluşup oluşmadığını anlamak için hekiminiz testler isteyebilir. Bu rutin bir uygulama değildir. Aşının % 95 oranında tuttuğunu belirtmiştik. Ancak bazı riskli gruplara aşının tutma oranını gösteren testler istenebilir. Sağlık çalışanları, kronik hepatit B enfeksiyonu olan seks partnerine sahip kişiler, vücut savunma sisteminde ciddi değişimler olan kişilerde aşının tutup tutmadığını anlayıcı testler istenebilir. Ayrıca hepatit B aşısından sonra bağışıklanmadığınız gibi bir inancınız varsa hekiminizle tartışın, gerekli görülürse aşının bağışıklık oluşturup oluşturmadığını testlerle sınayabilirsiniz.
  • pyro clustic flow  (09.09.08 22:39:57) 
surda da daha detayli bilgiler var, asi markasi vs gibi..
www.asicalismagrubu.org

  • pyro clustic flow  (09.09.08 22:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.