[]

Matlab değişken yaratmak.

Merhaba,

matlabda, bir değişkeni döngü içinde ilk kez yaratmak istediğimiz zaman böyle bir değişken yok diye hata mesajı ile programı çalıştıramıyoruz. Buna alternatif olarak şöyle bir şey düşünüp uyguladım

örneğin a adında bir değişken için döngü dışında ilk kez yaratmak istediğimde,

a = zeros(length,0) ile oluşturuyorum. böylece, 4 satır genişliğinde empty ( boş ) bir sütun vektörü yaratmış oluyorum. yani adı var ama içeriği yok gibi.

Bu kusursuz çalışıyor ama,

Warning: Concatenation involves an empty array with an incorrect number of rows.
This may not be allowed in a future release.

uyarısında bulunuyor.

Yeni sürümlerde bu yöntem kullanılmayabilir diyor ya,

bana bir yol gösterin, istediğimi daha farklı yolda nasıl gerçekleştirebilirim?

Sevgiler.

 
zeros(4,1) deneyin.


  • manifeste  (11.04.12 21:24:08) 
şöyle ki, döngü içerisinde şu şekilde kullanıyorum;

x=[x a(:,i)];

yani x in içine x in yeni halini gömüyorum sürekli, dolayısıyla, zeros(4,1) ile yaratırsam, x matrisi içerisinde istemediğim en solda bulunan 0 sütunu oluşacak. tüm işlemler sonunda ilk sütunu sildirip matematiksel işlemlere devam edebilirim bu da bir çözüm. ancak ben ilk başlangıç aşamasında daha uygun bir yol arıyorum.
  • Yigitabi  (11.04.12 21:26:52) 
hallettim arkadaşlar, merak eden için,

x=[]; oluyormuş :P
  • Yigitabi  (11.04.12 21:32:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.