[]

Farklı resimlerden tek resim oluşturmaca(Flash)

Yenilmez Galya'nın her biri ayrı senior developerları;
Flash Actionscript3 ile bir uygulama hazırlamam gerekiyor. Uygulama bir sürü farklı görseli alıp, tek bir büyük görselin parçaları olarak birleştirecek.
Ekteki görsellerde, yapmak istediğim şeyin benzerleri görülebilir.
Aslında uygulamayı yazdım. Obama örneği gibi birşey ortaya çıkıyor.
Fakat renk tonlarını denkleştirmede sorun yaşıyorum.
Şöyle bir yol izledim. Ana resmi 10x10 boyutunda bölümlere ayırıyorum. Her 10x10'luk bölümün ortalama rgb renk değerini çıkartıyorum.
Sonra elimdeki küçük resimlerden, bu kutunun ortalama renk koduna en yakın ortalama renk kodu olan küçük resmi bu kutuya basıyorum.
Tüm büyük resimdeki 10x10 10.000 kutu için bu işlem gerçekleşiyor.
Dediğim gibi Obama örneğine yakın birşey elde ediyorum. (Kutulara eklediğim küçük resimler blendMode overlay olarak duruyor.. Daha iyi oturuyor görsele..)

Ama birkaç problemim var.. Sanki overlay değilde, farklı bir işlem yapmam gerekiyor gibi.. Resme daha iyi kaynaştırabilirim gibi geliyor küçük versionları.
Bir de sallıyorum 500x500 görsel için 10x10 kutular dediğimizde 2500 parça ediyor.. Ve bu tam resim hissiyatını vermiyor.. 5x5 vs. denesem? Veya daha önce böyle birşey denemiş olanınız var mı?

Şimdiden teşekkürler,
Sevgiler, saygılar..

 
google a mosaic photo maker yaz o ordan bi program indir obamadan 10kat daha güzel olacaktır. renk tonu ayarları falan da var. geçen sene uğraştıydım ben de en kötüsü photoshop ile yapılanı


  • neira  (10.04.12 21:46:56) 
Benim ihtiyacım olan hazır bir ürün değil. Özel olarak yazmam gerekiyor. Teknik açıdan bu detaylarda sorunlarım var sadece..


  • quaker  (10.04.12 21:52:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.