[]

Web sitesinin yönetim panelini windows uygulaması şeklinde yapmak?

Elimizde dinamik yapıda bir web sitesi var. Amacımız yönetim panelinin bulunduğu dizine ulaşılmaması. IP bloklama vs. bir çözüm gibi görünüyor. Ancak öğrenmek istediğim şey şu:

Örneğin sahibinden.com gibi bir web sitesinin yönetim tarafı bir web uygulaması şeklinde midir? Yoksa java, c# gibi windows tabanlı bir uygulama mıdır?

Ayrıca böyle bir yöntem mantıklı mıdır? Gereksiz bir fantezi midir?

Teşekkürler.

 
sahibinden.com'un yönetim paneli nasıldır bilemeyiz ama bir web sitesi windows application ile de rahatça (bana göre daha da rahatça) kontrol edilebilir.


  • mylord  (10.04.12 20:57:42) 
amaca bağlı olarak değişir.

Örneğin bazı insanlara web tabanlı program gösterdiğinde öyle program mı olur düşüncesiyle yaklaşıp ısınamıyorlar. web sitesinde dolaşıyorum şeklinde düşünüyorlar. Bu tür insanlara normal desktop uygulaması vermen gerekiyor.

Diğer yandan desktop uygulamalarının bahsettiğin gibi güvenlik yönünden de çok fazla olmasa da bariz bir üstünlüğü söz konusu.

Hele bi de local network'te örneğin tv'de filan bir şeyler gösterilecek ise numaratör vs.. benzeri şeyler olacak ise desktop uygulaması zorunlu
  • bir kac yazar once  (10.04.12 21:00:31) 
Bir internet sitesi masaüstü uygulama, program vb ile kolaylıkla yönetilebilir ama ben mantıklı bulmuyorum şöyle ki :

1 - Başka bir bilgisayardan sitenizi yönetme durumunda kalırsanız programı kurmanız gerekecek

2 - Program çeşitli nedenlerden dolayı siteyle iletişim kuramayabilir, dolayısıyla işiniz aksayacak.

Bence doğru olan güvenli tasarlanmış bir yönetim panelidir. Bu panel site üzerinde olmalıdır.
  • burka  (10.04.12 21:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.