[]

western digital 250 gb portable sorun

evet şimdi söyle bir sorun ortaya çıktı. geçen abimin bilgisayarına format attım güzelce. hiç bir sorun çıkmadı. sonra western digitali usb girişine taktım xpyi baştan kurduktan sonra. fakat yeni donanım bulundu demesine rağmen usb device seçeneği çıktı ve aygıtı tanımlayamadı. aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt kısmında usb device şeklinde belirdi. bundan önce herhangi bir sorun yoktu. sonra kendi bilgisayarım da denedim. aynı sorun bunda da gerçekleşti. bundan önce herhangi bir sorun yoktu. hiç bir şekilde düşürülmedi ufak bir darbe bile almadı. bu sorunun çözümü nedir?
her iki bilgisayar laptoptur.
format atılanın markası hp dir.
içinde çok önemli dosyalar var. sorunun düzelmesi için ne yapılması gerekiyor?

not: windows xp sp2 kuruludur. bir gün önce çalışan hdd format atılmayan bilgisayarda bir gün sonra hata vermeye başladı.

 
o dediğin portable wd passport hdd çok bulunur. içinde default gelme birkaç folder 1-2 exe vardır. bence bir tane bul o hdd ile gelen dosya ve folderlari bir replace et.
onlara bir zarar gelmistir, taze tam dosyalari yukleyince duzelir bu sorun diye tahmin ediyorum.
ilgili dosyalari belki nette bile bulabilirsin.
  • delikan76  (09.09.08 00:46:07) 
neden bahsettiğini anlayamadım. birincisi bahsettiğin şey nedir? ikincisi nereye replace yapıcam eğer bahsettiğin hdd içine ise bu pek mümkün değil çünkü bilgisayar görmüyor. görüyor ama görmemezlikten geliyor.


  • clones  (09.09.08 01:01:07 ~ 09:13:00) 
@delikan76
bende d vardı bundan. ilk geldiğinde dediğin gibi içinde klasör ve dosyalar vardı. n'olur n'olmaz diye onları yedeklemiştim, sonra ntfs format attım. ama onları geri koymam gerekmemişti.

bi keresinde çok ısınmadan dolayı wd hdd'm çalışmadıydı. klimaya tuttum, biraz bekledim, sonra çalıştı.

(bu olasılıktan hiç emin değilim, sallıyor olabilirim.) belki kurduğunuz windows'ta otomatik tanıması için gereken sürücüler yoktur. tam olarak hangi xp'yi yüklediniz? ben eskiden xp pro sp2 kullanıyordum (üzerine hiç güncelleme yapmamıştım.) ve wd 250gb hdd'mi otomatik tanımıştı.
  • edge_nabby  (09.09.08 01:54:29) 
içinde gelen dosyalara gerek yok. ben direk sildim iki hdd de de.


  • bryan fury  (09.09.08 20:59:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.