(4)
Polaroid Fotoğraf Makinası
MerhabaPolaroid fotoğraf makinaları hakkında birkaç sorum olacaktı1 - Artık çok sık kullanılmıyor gördüğüm kadarıyla, kullanımı sona erer mi ? Baskı kağıdı vb gibi ortada kalır mıyım ?2 - Maliyetli midir ? Makine fiyatı, kağıt fiyatı ne kadar tutar ?3 - Kalitesi nasıldır, mat kağıda güzel fotoğrafla
Merhaba
Polaroid fotoğraf makinaları hakkında birkaç sorum olacaktı
1 - Artık çok sık kullanılmıyor gördüğüm kadarıyla, kullanımı sona erer mi ? Baskı kağıdı vb gibi ortada kalır mıyım ?
2 - Maliyetli midir ? Makine fiyatı, kağıt fiyatı ne kadar tutar ?
3 - Kalitesi nasıldır, mat kağıda güzel fotoğraflar basabilir mi ?
Maksat o kadar fotoğraf çekiyoruz anı ölümsüzleştirelim :)
0
geçen gün fotoğrafçıda filmini sordu biri, 150 lira dedi fotoğrafçı, artık üretilmiyor "poloroid 780" film gibi bir şey söyledi.
0
Şu aralar küçük baskı makinaları ile bu tip çalışmalar yapılıyor, dijital makinayle çek printerdan yazdır şeklinde, koleksiyon gibi bir durumsa bilemem ama işlev olarak daha uygun alternatifleri mevcut artık.
0
1. kullanımı sona ermez. (bkz:
impossible project)
2. maliyetli sayılır takribi olarak 10 kağıt 30 liraya denk geliyor. ayrıca sadece belirli modeller için kağıt üretimi var. şöyle bir şey yapılabilir ki 600/770/780 gibi modelleri yaklaşık olarak 20-35 liraya bulmak mümkün bunlar aynı kağıdı kullanıyorlar. ikinci el bu makinelerden alınıp kullanılabilir.
3. bilgim yok
------------------------------------------------
bunlara ek olarak misal bazı markların arka kapaklarına şipşak olarak kullanılmasını sağlayan aparatlar takılabiliyor.
bir de sanıyorum (bkz:
Fuji Instax Mini 7S) hala var olan bir ürün ve fuji bunlara film de üretiyor. en azından satışı var.
0
gominist redar
(
10.04.12)
ayrıca fotoğrafı tarayıp çoğaltmak mümkün yahu... yapmayın 21.yy'dayız :)
0
gominist redar
(
10.04.12)