[]

iş işçi aramaya ilişkin

bir özet ya da çeviriyi yaptırmak için kısa süreli çalışacak birisini aramanın ilgili yasak kapsamına girmemesi gerekiyor ben mi yanlışım?




 
duyuru, ödevlerimizi kendimizin yapmasını istiyor. o tip duyuruları etik bulmuyorlar abilerimiz ablalarımız.


  • african rain  (10.04.12 13:33:50) 
etik bulmadığımız şey o değil. lütfen anlatılmak isteneni anlamaya çalışın. bu kadar zor mu yahu? bu bir.

ikincisi, devlet babamızın "iş ve işçi aramaya aracılık etmek" kavramına neleri sokabileceğini bilemiyoruz. bence de perakende bir iş için çevirmen aramak iş ve işçi aramaya girmez ama işkur pekala da çıkıp "iş ve işçi aramaya aracılık ettin" diye cezayı basabilir. ondan sonra anlat derdini marko paşa'ya.
  • kibritsuyu  (10.04.12 13:41:14) 
birinci olarak benim açmaya çalıştığım ilan ödev değil ki, ikinci olarak neyin ne kada etik olacağına ilşkin karar verme yetkisi bu kadar basit değil.


  • bir zamanlar cocuktum  (10.04.12 13:41:28) 
sonuç olarak sizi eleştirmiyorum sadece olayı anlamaya çalışıyorum, ancak iş ve işçinin yasa gereği içeriğine bakarsak (ki bakmamnızı ya da herhangi bir avukatı böyle bir iş için tutmamnıınız da anlıyorum, sonuçta kendi kendini bile zor çeviren bir site burası) kısa süreli bu tür şeylere aracılık etmenin sıkıntı yaşatmamsı gerek. en azından sadece ekşi sözlük kullanıcılarına yönelik olrak açılan bir duyurunun bu riski taşımıyor olduğunu düşünüyorum.


  • bir zamanlar cocuktum  (10.04.12 13:44:19) 
@wide: evet doğru hatırlıyorsun, aynen öyle dedik. ama soruyu soran arkadaşın aradığı o değil. para karşılığı ödev yaptıracağım tarzında bir şey aramıyor ki. sorulan bu soruda etik bulmadığımız bir konu yok. kısa süreli çalışacak çevirmen arıyor.


  • kibritsuyu  (10.04.12 14:15:49) 
burada aranan tam olarak çevirmende değil, ancak anladığım kadarı ile neyin yasak neyin serbest olması konusunda sizin de tam bir fikriniz yok, işin aslı yasada bu konuda çok net değil. ancak tahminim sadece bir kereye mahsus bir işi yaptırmak için açılan ilanların en azından sadece sözlük yazarlarına açık olarak açılan duyuruların hiç bir sıkıntı yaratmaması gerek. bu noktada "aman yeter ki bizim başımız yanmasın" da en ufak şey bile yasaklansın kolaycılığına kaçmışsınız gibi maalesef.


  • bir zamanlar cocuktum  (10.04.12 14:18:44 ~ 14:19:45) 
kanunda yazan ve yasak olan şey "iş ve işçi bulmaya aracılık etmek". tek seferli, kısa süreli, belirsiz süreli gibi bir ayrım yapılmamış. bu durumda işkur'un hangi ilana "aracılık ettin" diyip diyemeyeceğiniz biz de bilemiyoruz, eminim işkur yetkilileri de bilmiyordur.

konuyu compumaster'a ve diğer moderatör arkadaşlara da ilettim. sonucu bildiririm.
  • kibritsuyu  (10.04.12 14:21:33 ~ 14:22:24) 
aslında bu bir iş sözleşmesi değil de eser veya istisna sözleşmesi kapsamına girerse olabilir diye düşünüyorum. sonuçta ortada iş kanunu kapsamında bir iş sözleşmesi değil borçlar kanunu kapsamında bir sözleşme tipi mevcuttur. olabilir gibi sanki.


  • ground  (10.04.12 14:44:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.