[]

Apartman bahçesi için önerilere ihtiyacım var.

Merhaba, ben bulunduğum apartmanın yöneticisiyim. Hafta sonu bahçe düzenlemesiyle alakalı bir toplantı düzenleyeceğim.
Bakımı kolay bir bahçeye ihtiyacımız var. Çim bakımı bile zahmetliymiş meğer araştırdıkça öğreniyorum. Ancak çimde hemfikiriz, bunun dışında bir çardak düşünüyorum ve giriş yolunun kenarlarına sıra sıra yaz kış yeşil kalacak bodur ağaçlar belki. Apartmanın içinde her kata büyümeyen çam ağaçları koyulabilir diye düşündüm. Bunun dışında neler yapılabilir ya da söylediklerim arasında olmaması gerektiğini düşündüğünüz bir şey var mı? Kendi bahçenizden örnekler verirseniz de çok mutlu olurum.
Hafta sonu sağlam önerilerle bir taslak oluşturmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.


 
çok fazla güneş gören bir alan değilse çim yerine dikondra (farekulağı) yapmanızı tavsiye ederim, biçme derdi falan olmuyor ve çimdeki gibi bazı yerlerin kel kalması, düzgün yayılmaması gibi problemler de olmadı bizim bahçede.. gayet yüzsüz ve sevimli bir ot..


  • shirou  (09.04.12 16:21:55) 
aloevera vardı bizim bahçede.
kaktüse benziyor.hiç tavsiye etmiyorum ne o öyle...
www.belirtisi-tedavisi.com

bence sadece çim ve çardak olmalı, güzel olsun diye her yere güller menekşeler dikmenin anlamı yok.

ha bir de bir yere ıhlamur dikerseniz, çardağın yanına mesela mis gibi kokuyor bu aylarda.
  • xenophobic  (09.04.12 16:24:24 ~ 16:24:57) 
@shirou Farekulağı fikri gerçekten çok iyi. Çok teşekkür ederim. Zahmetsizden kastım buydu sanırım.
@xenophobic Aslında gül dal benim de tercih ettiğim bir şey değil,zaten bir de sarmaşığımız var parmaklıklara sarınmış. Belki zeminde çardağa uzanan taşlar hoş olabilir. www.bitkipet.net

  • saphira  (09.04.12 16:31:19) 
trt'de bir program var, benim güzel bahçem gibi bir adı var. atıl durumdaki apartman boşluklarını güzel bahçelere çeviriyorlar. bulabilirsen eski yayınlarına bak, mutlaka fikir verir.


  • african rain  (09.04.12 16:44:31) 
son dediklerin kafidir bence de.


  • xenophobic  (09.04.12 16:47:33) 
bu bahçenin etrafından yol veya kaldırım geçiyorsa, çevresine gül filan ekmeyin. böyle renkli şeyler. gelen geçen koparıyor. hiç oluyor sonra :)


  • kerhaneci keke  (09.04.12 21:47:31) 
@africanrain bulamadım. Ama öneriler yetti bile çok sağol. (:
@kerhanecikeke aynen dediğin gibi yol var.Sanırım yeşil kafidir. Bİr de giriş yolunun kenarlarına yaz kış yeşil olacak bodur ağaçlar bakıyorum şimdi. Canlı çit deniyordu galiba. Bakacağız bakalım.

  • saphira  (10.04.12 10:25:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.