[]

firefox oturum kaydetme

efendim bildiğiniz gibi firefox 2.0 da geçmiş oturumu kurtarma seçeneği mevcut.ben de bu duruma güvenip bazen 1 ay boyunca bu seçeneği kullanarak siteleri yer imlerine bile eklemeden gezip duruyorum.lakin kimi zaman hain küçük kardeşimin sayfaları kafasına göre kapatması kimi zaman da elektrik kesintileri sonrasında oturumu kurtar seçeneğinin işlevsiz kalması nedeniyle onca sayfa kayboluyor,insana zorunlu format sonrası arşivin uçması kadar derin bir acı veriyor.
uzun lafın kısası firefoxun böyle açılmış bir oturumu kaydetme ve daha sonra ileri bir zamanda yükleme gibi bir işlem yapan bir eklentisi var mıdır?varsa adı nedir?



 
extemm i kurdum şimdi ama sanırım o tek pencereyi kaydediyor.benim birkaç pencerede birkaç sekme açık oluyor.toplam sekme sayısı da 40-50 falan oldugu için tek tek bookmark biraz zor oluyor :)


  • aynali  (08.09.08 13:23:29) 
sanırım bu işi , tab mix plus yapıyordu.


  • alwaysdrunk  (08.09.08 13:42:54) 
session manager eklentisi ile bu islemler sorunsuz olarak yapilabiliyor.


  • npyx  (08.09.08 18:46:59 ~ 18:47:11) 
1) session manager eklentisi aradığın eklenti. ben de kullanıyorum ve çok memnunum. ayrıca yanlışlıkla kapatılan sekmeleri kolayca geri açmak için bir butonu da var. addons.mozilla.org

2) sekme çubuğuna sağ tıklayıp "tüm sekmeleri yer imlerine ekle" diyebilirsin.

3) firefox 3'te firefox'un açılışını "son oturumdaki pencereleri ve sekmeleri göster" olarak ayarlayabiliyorsun. bu özellik öyle ahım şahım bi şey değil ama ff3 ff2'den daha iyi. kop artık ff2'den.
  • edge_nabby  (09.09.08 02:11:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.