[]

XBOX - Kinect Uzmanları. Ne, neden, nasıl, kaça?

Oyunla ve oyun konsolları ile pek alakam yok. Xbox'ın ilk zamanlarında birine yardım etmek için kendi yaptığım bir devre ile bir Xbox DVD-Rom'unun firmware'ini değiştirmiştim, o kadar.

Şimdi bir Xbox 360 ve Kinect almayı düşünüyorum ama mevzuya uzak olduğum için sormak istediğim şeyler var.


1) Xbox 360 ve Xbox 360 S almak arasında ne fark var? Ebat mı sadece? Yoksa biri kırılıyor biri kırılamıyor vs gibi durumlar var mı?

2) Xbox satan bazı kişiler FW'li (Firmware'li) diye satıyor. FW'siz olunca ne oluyor, FW'li olunca ne oluyor?

3) Bu aletler ısınıyormuş, bozuluyormuş. Ön panelde ışıklar yanıyormuş falan filan. Nedir bu mevzu? Yeni üretim cihazlarda da var mı?

4) Xbox 360 + Kinect 'e a) Temiz 2.el, b) Sıfır olmak üzere kaç TL verilirse kazın yenmemiş olur?

5) Donanimhaber.com'da bir sürü ilan var. Satın alırken başka neye dikkat edeyim?


Teşekkür ederim.

 
1) Xbox 360 ile son jenerasyon slim arasinda, tasarim, depolama ve teknoloji farki var. Ozellikle 3 kirmizi olayini son kasa da cozduler. Ayrica, kinect kullanmak icin Xbox 360 S de kinect ready muhabbeti var. Kinect icin ayri bir adaptor kullanmaniz gerekmez. Slim kasalarda hem FW oluyor hem RGH hem de ODDE kullanabiliyorsunuz.

2) FW'li demek, ilgili konsolun DVD surucusunun firmware'ine mudahale edildigini belirtir soyleki; orjinal olmayan imzasiz kopya (backup) oyunlari calistirabilmesini saglar.

3) O is hikaye, Xbox 360 Slim kasalarda boyle bir sorun yok. Bir gun de oda sicakligi 28- 29 olan bir odada 14 saat boyunca araliksiz (neredeyse) oyun oynadim tik demedi.

4) TR'de alicaksan fiyatlar 800 ila 950 lira arasinda degisiyor. FW'li veya RGH'li oldukca da artabiliyor. Bu araliklar iyidir 900 - 950'den fazla etmemeli.

5) Konsolun, eğer live kullanacaksaniz (bkz: Xbox Live) ban yemedigine emin olmalisiniz. İcinin acilmadigina herhangi bir parcasinin degismedigini de sorgularsaniz iyi olur.
  • kobretti  (09.04.12 11:46:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.