[]

Aldığım Her Elektronik Aletin Bozuk Çıkması/Bozulması

Selamlar.

Ben kendimi bildim bileli, ne elektronik cihaz aldıysam bozuk çıkıyor veya çok acaip şekilde bozuluyor.

İlk bilgisayarım cm 01/02'de siyah beyaz renkli takımların sayfasına girince donuyordu. Ciddiyim. Sadece siyah beyaz takımların sayfalarına girince donuyordu, onun dışında çalışıyordu. Sırf bu yüzden beşiktaş maçlarını asistanıma oynatmak zorunda kaldım yıllarca.

Sonra yeni bir makina aldım mesela, onda da oyun oynarken "entering sleep mode" diye bir yazı çıkıyordu ve bilgisayar resetliyordu kendini. 1000 kere servise gönderdim anakartı bile değiştirdiler bir ara, sorunu çözemediler.

Şimdi macbook airim var bi tane, finder açılmıyor. Bildiğin Finder'a tıklıyorum açılmıyor. Masaüstündeki hiç bir şey görünmüyor.

Bunlar sırf aklıma gelenler. Ne kadar cep telefonu vs. aldıysam hepsi ya aldığımda bozuk çıktı ya da ben aldıktan kısa süre sonra bozuldu.

Halbuki çok da temiz kullanıyorum cihazlarımı. Hep de böyle, kimsenin başına gelmemiş, acaip, koskoca internette bir kişinin bile daha önce bahsetmediği, hiç kimsenin çözüm bulamadığı saçma sapan sorunlar.

Ne abi benim olayım ? Bırakıp hepsini mağaraya mı taşınayım ?

Not : abdest al demeyin, denedim.

 
daha arızalanmayan bir ürün icat olmadı. o nedenle rahat ol.


  • sinematematikci  (08.04.12 23:26:34) 
abi her aldığım cihaz böyle garip garip mi bozulur ya. beenden başka herkesin başına böyle saçma şeyler geliyor mu tek bana mı oluyor


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.04.12 23:30:52) 
denk gelmiştir. bu olayların hepsinin sana denk gelmesi milyonda bir ihtimaldir zaten. demek ki ülkede senin dışında 6 tane daha aynı kaderi paylaşan var. boşver buna dert yorduğuna değmez :)


  • sinematematikci  (09.04.12 00:00:21) 
şansımı sikeyim ya, şansımı sikeyim. nasıl dert etmeyeyim ki, gitti makine yine napcam şimdi bakalım. gitcem teknik servise %100 eminim bulamayacaklar sorunu.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (09.04.12 00:02:28) 
elektriksel bi saçmalık olabilir mi evinde? ayrıca macbook'u servise yollamasan da olurdu, oturur format atardın kendin ne olacak. nette bir sürü yerde anlatıyor.


  • roket adam  (09.04.12 00:07:52 ~ 00:08:13) 
sana benzeyen birini daha tanıyorum yanlız değilsin...


  • tülay  (09.04.12 00:08:15) 
@roket adam valla şu anda evimden yaklaşık 11 000 km uzaktayım macbook yeni bozuldu. format iyi diyorsun da makinadaki verileri kurtarmak lazım. klasörler açılmıyor, kurtaramadım verileri.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (09.04.12 00:15:46) 
verileri silmeden de reinstall yapabiliyordun sanırım da gerek kalmadı zaten göndermişsin servise :/


  • roket adam  (09.04.12 00:35:58) 
hocam ben finder açılmadan reinstall yapmayı bilmiyorum nasıl oluyor o iş ?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (09.04.12 00:51:50) 
www.google.com.tr

daha da kısası google'da reinstalling mac os x 10.5.8 without losing data diye aratınca çıkıyor. yine mac os kuruyorsun üzerine, fakat eski verileri 'previous os' diye mi ne ayrı bir klasörde topluyır, sonra oradan şeyeediyorsun falan. ben de denemedim hiç ama var yani.
  • roket adam  (09.04.12 01:01:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.