[]

İnternetten tanıştığı kişiyle başarılı bir ilişki kurabilen var mı?

Oldum olası sinir oldum çöpçatanlık sitelerine yahut herhangi bir sosyal paylaşım sitesinin(facebook vb.) bu amaçla kullanılmasına... Çünkü diyordum buradan biriyle tanışıp düzeyli bir ilişkiye sahip olsam da ileride çocuklarıma ne diyeceğim "İnternetten tanıştım annenizle!" ... Şimdi biraz bu yargımın yanlışça olduğunu düşünüyorum. Yahut yaş ilerliyor ve internet dışında herhangi biriyle tanışma olanağım yok belki ondan değişiyor düşüncem :) Neyse merak ediyorum internetten tanışıp güzel bir ilişki sahibi olan var mı, düşünceleri neler? Tanışıp evlenen biliyorum birkaç tane ama ayrıntılı bilgi sahibi değilim tabi ilişkileri hakkında...




 
1. yonja'da tanıştığı bir kız ile en yakın arkadaşım 7 yıldır beraberler, güzün evlenecekler.
2. liseden bir arkadaşım 2 yıldır evli, karısı hamile, yine flört sitelerinden buldular birbirlerini.
3. bir kız da beni buldu bir arkadaşlık sitesinden, fena da değildi ama olmadı :)

bir de artık 18-35 yaş arasındaki nesil ayda ortalama 70 saatini internet başında geçiriyor. bu nesil ayda 60 saat kadar bir kısmı ulaşım araçlarında olmak üzere 80 saat kadar dışarıda zaman geçiriyor. Bu açıdan bakınca evin dışında bir sevgili bulma oranı ile internette bulma oranı birbirine gitgide yaklaşıyor.

şunu da düşün; internetten bir kişinin sadece facebook profiline bakıp karakteri hakkında baya bir fikir edinebiliyorsun. mesela joy fm, efes one love festival veya salvador dali.. gibi bir zevk ve tarz içerikli gruplara girerek kendi yaşam tarzına daha yakın kişileri daha kolayca bulabiliyorsun.

Üstelik internetten birisine çıkma teklifi ettiğinde hayatının sonu olmuyor, o kişi "seni" tanımıyor, sadece rumuzunu tanıyor. günlük hayatta karşına çıksa bile rezil olma olasılığın olmuyor. Böylece günlük yaşantını daha rahat geçirme imkanın da oluyor.

izlediğimiz hollywood filmlerinin beynimizi yıkamasından dolayı internetten sevgili bulmayı abes bir şey zannediyoruz. ama bizim gibi gününü internet başında, sözlük başında geçiren; üstelik interneti porno izleme dışında da kullanabilen, internetin iyi kötü ciğerini bilen bir nesil için; internetten sevgili bulmak çok normal karşılanmalıdır.

ayrıca internetten sevgili bulan kişilere bok atan arkadaş çevrelerinin de yarısı okuldaki sınıf arkadaşını düşürmüştür o kadar. devlet tarafından yan sırana, ayağına getirilmiş bir kişiyle bir iki yıl sonrasında bir ilişki yaşamak; internetten sıfır bilgiyle, emekle ve riskle bir sevgili edinmekten daha az cesaret içerir.

özetle bana kalırsa internetten birisiyle ilişki yaşamak (tabi kastettiğim evlenilecek kişilerdir, eğlenilecek kişi kum kadar) bir çok tanışma modelinden daha cesurca ve daha saygıdeğerdir.
  • sinematematikci  (08.04.12 21:57:11) 
benim çok yakın bir arkadaşımın 1.5 senedir süren ilişkisi gördüğüm kadarıyla gayet güzel gidiyor. birbilerini seviyolar falan. ama mesela uzun zamandır ikisinin de facebook hesabı yok tanıştıktan sonra o mecraları yasaklamışlar birbirlerine.


  • bensibernetikorganizmagormekistemem  (08.04.12 21:58:16) 
benim cevremde var bi iki kisi, cok olmadi evleneli ama su ana kadar mutlu gozukuyorlar. cesitli kurslara falan yazilma sansiniz yok mu? kurs vb aktiviteler de insanlarla tanismak icin iyi bir yontem. resim kursundan tanistigi biriyle evlenen ve cok mutlu olan bir adam da taniyorum..


  • toshiro  (08.04.12 21:58:57) 
olan da var olmayan da var. aslında internette tanışılan insanların da normal hayatta tanıştıklarının da çok farklı olduğunu düşünmüyorum ben mesela. daha önce tanımadığın bir insanı tanıyorsun her ikisinde de sonuçta.

daha çok kötü insana denk gelmek de bence şöyle oluyor; günlük hayatta tanışabileceğin insan sayısı yeni bir ortama girdiğinde atıyorum 10 ise internette denk gelip tanışabileceğin insan sayısı belki 100 hatta çok çok daha fazla. şu durumda kötü biri olması ihtimalini en az 10 kat arttırmış oluyorsun, bu nedenle de önyargıyla bakılmasına sebep oluyor. ama bence gayet normal hele ki sosyal ilişkilerin sosyal medyayla bu kadar yer değiştirdiği bir zamanda, bu kadar teknolojik bir ortamda.
  • in vino veritas  (08.04.12 22:02:32 ~ 22:03:38) 
aslında olur mu öyle şey minvalinde baya nutuk atma amaçlı gelmiştim ama sinematematikci öyle yazmış ki hipnotize oldum basiretim bağlandı.

sinematematikci; ikna kabiliyetinin farkındasındır umarım.
  • cecilia  (08.04.12 22:05:04) 
çocuklarına, anneleri ile internette tanışman hiç tuhaf gelmeyecek. buna emin olabilirsin.


  • sarap dumani  (08.04.12 22:16:40) 
abim ve yengem internette tanışarak evlendiler, iki çocukları oldu, mutlular. biz de mutluyuz çünkü internetten tanışmış olmaları bizi ilgilendirmiyor, bizi ilgilendiren abimin usturuplu, kendine göre bir eş seçmiş olması. gerçek hayatta tanıştığı alakasız bir insanı getirip karım demesi çok kötü olurdu.


  • sane ego  (08.04.12 22:36:32) 
1.5 yıl süren ilişkim oldu , normal ilişki normları dışında bir ilişkiydi.ama internetten olmasıyla ilgili değildi bu durum. şans meselesi.internetten olması ekstra bir başarısızlık ihtimali katmayacaktır ilişkiye.Yalnızca , güvenlik açısından düşündürücü olabiliyor ama ilk etapta.


  • angerona  (08.04.12 23:09:01 ~ 23:09:30) 
bizim karşı komşumuz olan çift internetten tanışmışlar, 5 senedir de evliler hatta çocukları bile var. gayet de mutlular.


  • tziras dream  (08.04.12 23:09:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.