[]

islam - ateizm (muhammed'in mucizeleri)

çok yakın bi' arkadaşımla ay'ın ikiye yarılmasıyla ilgili konuştuk ve bu konuyu araştırması gerektiğine karar kıldık konuşmanın sonunda. o gece üşenmemiş biraz kurcalamış bana şöyle bir mesaj attı netten: (yazı pek kısa değil, 2 tane de fotoğraf var)


"Hindistan'da bulunan bir heykel üzerinde "Ay'in ikiye ayrildigi sene yapilmistir" yazisinin bulunmasi (bkz. Ö.N. Bilmen, Müvezzah Ilm-i Kelâm, 3. baski, s.161) bu delillerden biriydi.
1967 yilinda firlatilan Orbiter-4 uydusundan alinan 67-1805 seri numarali fotograflarda, Ay'in dünyadan görünmeyen ara yüzeyinin, uzunlugu 240, kalinligi ise 8 km olan bir yarik tarafindan kusatildigi belirtilmisti. Bu yarigin bariz bir sekilde yükselmis yan kenarlari, Ay'in ayrildiktan sonra tekrar birlesmesi sirasinda olustuğuna bir delildi.Çünkü meteor çarpasıyla böylesine düzgün bir yarığın olması mümkün değildir.Ancak malumdurki basında böyle şeyler sansürlüdür hemen üzeri örtülür.
Ayni yazida ilk defa ortaya atilan bir delil de, Modern Astronomi ile ugrasan bütün ilim adamlarinca fevkalâde önemli bir kaynak olarak kabul edilen ve ilmi yönü tartisilmayan bircok kitapta yer alan 311 yillik Ay haritasiydi. Italyan gök bilimcisi Cassini tarafindan çizilen bu ay haritasinda, dünyamizdan görülen ay yüzeyinin tamamini kusatan tesadüflerle meydana gelemeyecek kadar muntazaman olan bir çizginin varligi, son derece net bir sekilde müsahede edilmekteydi. bu çizginin ay'in ikiye ayrilip tekrar birlesmesiyle meydana gelebilecegini belirttigi yorumunda, zamanla yapisinda degisikliklerin olabilecegini ortaya koydu. Çünkü ay, her an yogun bir meteor bombardimanina tutuluyor ve 1 gramlik göktaslari bile, en sert kayalarda 30 cm derinliginde, 60 cm çapinda bir çukur açiyordu. Bilindigi gibi bu meteorlardan bazilari koruyucu atmosfer tabakasina ragmen dünyamiza düsmüs, Arizona çölüne düsen bir tanesi çevresi 5 km'ye ulasan 174 m derinliginde bir çukur açmisti.


ayrıca bkz. merdümgiriz bey cassininin çizmiş olduğu ayın haritası dikkatli incelersen görürsün.muahh öpüldünüz..."



bu ne olm (: ben de biraz baktım nete, ay'ın ikiye yarılmasının yalan olduğuna dair mantıklı açıklamalar falan filan var; ama müslüman ya işte bu, kendi sunduğu argümanın çürütülmesini istiyor öncelikli olarak eşek herif (: "işte kanıt, bana ne" sorunsalı.

"ayın yarılmasının gerçek olmadığına bir kaç kanıt yazsanız" diye rica edecektim, link falan da olur. tabii arkadaşımın gönderdiği mesaja zıtlığı net olan bir kanıt falan biliyorsanız şukella olur.


edit: müslümanlar saldırmasın lütfen, cevap yazılabilir tabii; ama bi' tartışma ortamı yok gördüğünüz gibi. sadece iddia edilen mucizenin yalan olduğunu kanıtlayan argümanlar arıyorum. (doğruluğunu kanıtlayan bi delil varsa güzel olur; ama tartışmak, saldırmak falan...)

 
hindistandaki heykeli görelim, madem bu kadar mühim bi fotoğrafı vardır herhalde.


  • saiko  (08.04.12 19:14:33) 
Mobilim panpa, Google earth e gir, ay a bas. Karış karış gezdim ben. Yok öyle bı yarık. Boydan boya yok, ayrıca o heykel ne? Bayılıyorum ya bilgi sahibi olmadan soz sahibi olan insanlara
Bırak ay ı Mars var lan Google earth de. Kim kimden neyi saklıyor haha..

  • arden v2  (08.04.12 19:21:35 ~ 19:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.