[]

Ses Dinlemenin Cezai Yaptırımı Hakkında Bir Soru

Merhabalar,

Hukuk ile uğraşan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Sorum aslında basit.

Birisinin ya da birilerinin onun haberi olmaksızın dijital bir ses kayıt aleti vasıtası ile sesini,konuşmalarını kaydetmek nasıl bir suça girer?
(sadece ses kaydetme olayından bahsediyorum)
(bunun sonucunda herhangi bir şantaj yok)
Bu suçun ortalama olarak cezası ne olabilir?

Sesini kaydettiğini iddaa ettiğimiz kişi ses kaydını tek hamlede silme imkanına da sahip sonuçta.Mahkemede bu ses kayıt olayının ispat edilmesi zor gözüküyor.

Birisine ses kaydettiği için dava açılması durumunda ispat kısmı tam olarak nasıl halledilebilir acaba?

 
hocam hukukçu değilim ama, misal güvenlik kameralarının sesli olanları mevcut; özellikle ufak yerlerde kullanılıyor.

senin hakkını gasp eden bir unsur oluşturmadıkça suç teşkil etmemesi gerek bu mantıkta.

[not:] dayanamadım sıktım ):
  • mestre  (07.04.12 04:12:22) 
Suç olduğunu kesin olarak biliyorum ama kanununu maddesini ve diğer ayrıntıları bir hukukçuya sorsanız daha iyi.


  • 386 dx  (07.04.12 07:58:18) 
soyadınızın aynı olmadığı birinin şahitliği dışında birşey yoktur sanırım. paylaşıma açık bir yerde sergilemediği sürece


  • neysene  (07.04.12 11:46:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.