[]

deniz feneri derneği

ben yıllardır türkiye'deki deniz feneri derneğine yardım yapıyorum.şimdi iddialar almış başını gidiyor,kimisi diyor almanya'daki ile türkiye'deki birbirleriyle ilişkili.deniz fener derneği'nin açıklamasını okudum,"bizim alakamız yok" diyorlar.
açıkçası içime kurt düştü.iki dernek ilişkili ve bunlar malı götürmüş diye düşünüyorum ,sonra da aklıma fillerin kavgasında ezilenin deniz feneri derneği olabileceği ihtimali de geliyor.
şimdi türkiye'deki dernekle ilgili verilmiş bir karar var mıdır?bu iki derneğin bağını gösteren hukuki bir belge var mıdır?

bir de ,denizfenerinden vazgeçersem,nereye yardım yapayım?
bildiğiniz,çalıp çırpmayan bir kuruluş var mı

 
Türkiye'Deki DF ile ilgili somut kanıtlar var bildiğim kadarıyla. Hatta kuryelerin kimliklerinden paraları kimlere teslim ettiklerine dair her şey belgeli. Kuryelerden birisi de RTÜK başkanı belgelere göre. Kendisi inkar etse de "o zaman Almanya'ya gidin hakkınızdaki suçlamalara karşı savcı ile görüşün suçsuzluğunuzu ispatlayın" iddialarına cevap veremiyor.

DF'e yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapın şehit yakınlarına, gazilere faydanız dokunsun. DF aldığı paraları nereye göndereceğini vaat ediyor tam bilmiyorum ama Afrika ülkelerindeki Müslümanlara bile yardım yapacağım diyormuş, önce kendi ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerini gazileri şehit yakınlarını refaha erdirelim de yurt dışındaki Müslümanlar beklesin biraz...
  • crown  (07.09.08 13:37:43) 
ismini doğal olarak vermeyeceğim bir yakınım- ki aileden olur- bir dönem deniz feneri derneği'nde çalışmıştı... sürekli gelip neler döndüğünü falan anlatıyordu. işte alınan kurbanlıklardan deniz feneri'nin ne kazandıgının, yapılan parasal olmayan maddi yardımlara nasıl davranıldıgının falan. sonra ayrıldı işinden. şu televizyona çıkan ünlü adam hakkında da (hani şarkıcı olan) pek iyi şeyler söylememişti. öyle işte. bilginize.


  • x factor  (07.09.08 13:51:53 ~ 13:52:21) 
efenim basından takip ettigimiz kadari ile bu malum fener epiy is yapmis. turkiyeden de bi suru tanidik tanimadik herkesin eline bu is bulasmis. gorecegiz bakalim neticesini. turkiye ayagi ile ilgili acikcasi umutsuzum. neyse.. gelelim nereye yardim yapayim meselesine.. sevgili marcelorios ilk elden yardim yapmak araya araci koymamak bence en güzeli. mesela efendim gidiniz herhangi bir okul müdürüne o okulda gercekten yardima ihtiyaci olan cocuklari bulsunlar cikarsinlar size. ya da etrafinizda kücük bir arastirma ile de bulabilirsiniz yardima ihtiyaci olan insanlari. acikcasi ben yardim toplayan her kuruma kusku ile bakiyorum...


  • palyacopapi  (07.09.08 13:52:29) 
www.raisingmalawi.org

Eğer yardım edilmezse 2.000.000 çocuk 2012 yılında Aids'ten ölecek (Madonna The Confessions Tour)
  • soufigay  (07.09.08 14:44:14) 
alternatif olarak KİMSE YOK MU? derneği
ramazan ayında kurduğu iftar çadırlarıyla çok kişinin karnını doyurup hayırlı bir iş yapmaktadır ,oğrencilere burs da veriyor sanırım,fakirlere erzak yardımı çocuklara sunnet vsss.
www.kimseyokmu.org.tr
  • manonflier  (07.09.08 14:52:54) 
geçen yıl sınıfça toplanıp fakir ailelere bağış yapmak istemiştik. hocamızın "derneklere fazla güvenmeyin. örneğin deniz feneri'nin bir aileye 'televizyona çıkıp yardımlarımızı söylemezseniz size bu yardımı yapmayız' dediğine ve ailenin televizyona çıkmayı reddetmesi üzerine yardım yapmadan oradan gittiğine şahit oldum." lafları üzerine bi' aile seçip bütün yıl o aileye elden yardım etmiştik. gayet de mutlu olmuşlardı. bizim de içimiz rahat etmişti.


  • lisamariesimpson  (07.09.08 15:51:20) 
nerede yaşıyorsun? türkiye'de fakir insandan bol bir şey var mı_? neden bir dernek ya da kuruluş aracı olsun, insanlar bu kadar tembel mi anlamıyorum.
eğer islami yönden bakarsak, yardım etmenin amacı aynı zamanda fakirleri görmek, hallerine bakıp durumumuza şükretmek ve kendi ellerimizle yardım etmektir.
en lüks semtlerde dahi otursak iki dakikalık mesafede muhakkak fakir fukara vardır. en basidinden muhtara gider sorulur.
yardıma ihtiyacı olan ziyaret edilir, güzellikle imkan dahilinde yardım edilir. en güzeli budur.

Dniz feneri bence iftiraya uğruyor ama bence abartıyor bizim millet, yardım etmeyide abartıyor, tembellik heryerde.
  • akcelik  (07.09.08 16:48:49) 
işin içine "allah rızası için, müslüman kardeşlerimiz için" giriyorsa, dolandırılıyorsun, bu kadar basit.

işin içine "herhangi bir şekilde" din min ve sömürüsünü katmayan, insan odaklı yardım kuruluşlarını inceleyerek karar vermek doğru olacaktır. Daha önce de söylenmiş ama Lösev bence(umuyorum ki) iyi bir tercihtir.
  • kurukafa  (07.09.08 18:37:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.