[]

excelde yüzde hesaplama

yandaki resimde bulunan verilerin yüzde 15i hesaplandıktan sonra yanında ki boş hücrede otomatik çıkmasını nasıl sağlayacağız.

örnek olarak ilk hücrede 73 ün %15 i hesaplandıktan sonra 68 olarak çıkmasını istiyorum.
73-68
bunu tek tek hesaplamak yerine ilk hücreyi aşağıya doğru çektiğimde diğer hücrelerinde otomatik olarak hesaplanıp yanına yazılması mümkünmüdür.

 
73'ün yanındaki hücre B1 ise B1'e;
=A1*0,85
yazacaksın.

edit: bu arada 68'i tahmini söyledin sanırım 73'ün %15 eksiği 62,05 yapıyor, ya da sen farklı birşey istiyorsun da ben mi yanlış anladım? € işareti formülü bozmuyormuş yanlış biliyormuşum.
  • shirou  (06.04.12 11:45:34 ~ 11:51:04) 
73 un yanındaki hücreye =A1*0,15 yazın daha sonra o hucrenin üstüne gelin hucrenin sağ köşesinden + işaretini basıp aşağı doğru çekin?

yukarıdaki A1 73 rakamının olduğu sütunun/hücrenin adı.
  • halilibo  (06.04.12 11:45:50) 
@shirou, aceleden hesaplamayı doğru yaptım ama yanlış yazmışım 62 olacak

@halilibo istediğimi yaptım =A1*0,15 değilde =A1*0,85 benim işimi gördü,

sağolun
  • Bysb  (06.04.12 12:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.