[]

benim bir fikrim var

şöyle ki cep telefonlarına eklenebilecek çok şahane bir özellik geldi aklıma, aslında yıllar önce geldi, dur şunu adıma tasdikliyeyim dedim, sonra düşündüm ulan bu benim aklıma geldiyse, işi bütün gün bunu düşünmek olan adamlar var, onlar kesin düşünmüştür dedim, vazgeçtim, yıllar geçti, bir değişiklik yok, hala hiç bir telefonda yok, ve sadece yazılımsal bir değişiklikle eklenebilecek bir özellik. şimdi ben bunu nasıl adıma tasdik ettirip duyursamda, bütün cep telefonu üreticileri kapımda kuyruk olsa, zengin olsam? fazla bilgi vermek istemiyorum ama saçma bir özellik değil, yani yeni bir devir açmaz ama bazen o kadar ihtiyacını hissediyorum ki aman aman:)




 
önce tasdik, sonra iş planı.. sonra da başlasın toplantılar, görüşmeler, sunumlar vs.


  • reeper redeemer  (07.09.08 10:17:06) 
sana tavsiyem, tasdik olayını yurtdışı kapsamlı yapan güvenilir bir kurum ile yapman. hatta kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. bence yurtdışındaki bir patent bürosu ile bağlantı kurup pahalıya da olsa hallettir bu işi. senin için belki küçük bir buluştur ama, 10 saniyelik bir reklam müziğinden bile dünyaları kazanıyo eloğlu.

remember;

büyük düşünmeyenler, büyüyemezler.:)
  • trawmatolog  (07.09.08 10:32:55) 
Avrupa ve Amerika patentleri alırsan fikrine zengin olabilirsin.

Ama şunu da düşünmek lazım. Senin güzel dediğin fikrin uygulaması var mı? Ya da uygulanırken çıkaracağı zorluklar nedir? Unutmamak lazım ki birçok buluş tasarım mühendislerinden onay alamadıkları için piyasaya çıkamıyorlar.
  • ataturkiye  (07.09.08 11:41:50) 
şöyle ki, teknik olarak uygulanmasının çok çok kolay olduğuna eminim, ama kullanıcılara benimsetmek açısından biraz zor olabilir, hani çoğu kişi bir çok özelliğini kullanmaz ya, onun gibi, kullanım açısından gprs wap gibi maliyeti olan bişey değil, daha çok telefonun kullanımında kolaylık sağlayan bişey, ama her nesle hitap etmeyebilir, mesela yaşlılar için, diğer kesimler içinde ilk başta zor gözükebilir ama bence kolay alışılabilinen ve çok kullanışlı bir özellik. 2 noktadan eminim, özelliğin ne olduğu tam açıklanmadan yapılacak bir reklam çok merak uyandıracaktır, yani sağladıyı faydayı gösterip, nasıl olduğu bir süre saklanırsa, çok ilgi görecektir, yani telefonların bunu yapabilmesinin çok güzel olduğunu düşündürecektir herkese, ve eminim, ben yapmasamda bu özellik mutlaka bir gün telefonlarda olacak, hatta o yüzden çok şüpheliyim, mutlaka birinin aklına bu zaman kadar gelmiştir diye düşünüyorum:) ya ayrıntı veremediğim için karışık oluyor biliyorum en açık şekilde yazmaya çalıştım. bu arada bu uluslarası patent ofislerine nasıl ulaşırım, maliyet nedir?


  • crimson king  (07.09.08 11:58:48) 
Türk Patent Enstitüsü yardımcı oluyor sana. Masrafları fazla tutmaz sanırım. Takipçilikle filan en fazla 1000 liraya halledersin.


  • ataturkiye  (07.09.08 13:51:44) 
saat ile mi alakali?


  • algoritma  (07.09.08 16:29:40) 
yok saatle alakalı değil. bişeyler oluştu kafamda. patentini alıcam bir an önce, internette uluslararası tasdik yapabilecek bir yer lazım bana


  • crimson king  (07.09.08 17:41:47) 
fikir ile tek başına bir şey elde edebileceğini sanmıyorum. bir uygulama ile yola çıkarsan ve gerçekten insanların ilgisini çekip şirketlerin kendilerinin desteklemek isteyecek istedikleri bir özellik halini alır ise kazanırsın.


  • kurukafa  (07.09.08 18:37:16) 
fikir ile tek başına bir şey elde edebileceğini sanmıyorum. bir uygulama ile yola çıkarsan ve gerçekten insanların ilgisini çekip şirketlerin kendilerinin desteklemek isteyecek istedikleri bir özellik halini alır ise kazanırsın.


  • kurukafa  (07.09.08 18:37:16) 
eğer karşıdan gelen aramanın, çağrı süresini gösteren bir eklentiyse (bkz: şerefsizim benim aklıma gelmişti) ben de para isterim:)

fikrim şudur: Telefonunuza gelen çağrının süresini size gösterir.Telefonunuz 2 saniye çalmışsa, anlarız ki karşıdaki çağrı atmıştır...

Yok çağrı süresi 50 saniye ise; bizi gerçekten konuşmak için aramıştır...
  • werderweremem  (15.09.08 06:34:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.