[]

Fotoelektrik Sensörlerler Mesafe Ölçümü Mümkün Müdür?

Öncelikle şu sensör bir fotoelektrik sensör sanırım? www.balluff-china.com

ve fotoelektrik bir sensör ile, mesela bir cismin boyunu ölçmek mümkün müdür?


 
cisim sensörün önünden geçerse filan ölçülebilir bir şekilde.
ama bu sensör ile zor olur. daha farklı sensörler kullanmak lazım.

  • thebug  (06.04.12 11:34:45) 
bu sensör ile mesafe ölçülemez, ama mesafe ölçebilen lazer sensörler de mevcut.


  • orpheus  (06.04.12 11:57:48 ~ 11:58:12) 
ek olarak, lazer sensörler mesafeyi ölçüp veren sensörler mi oluyorlar? yani mesela, bir fotoselle şöyle bir şey yapmak mümkün değil midir?

diyelim ki fotoselin önüne bir cisimin geldiği mesafeye göre çıkış büyüklüğü değişir mi? yani 1 m ye geldiğinde bana 10 mA verip, 50 cm ye geldiğinde 20 mA çıkış verir mi? yani böyleyse bir karşılaştırmayla kendim ölçebilirim sanırım?

aslında işin özü bize ucuz bir sensör lazım. lazer sensörler çok kullanışlı ama acayip pahalı 200 euro lardan falan kapıyı açıyorlar. sizin bildiğiniz ucuz olanlar var mı acaba?
  • lamneth  (06.04.12 13:01:15) 
sırf mesafeyse şu da iş görmez mi?

www.amazon.com
  • yuto  (06.04.12 17:44:12) 
ya aslında ultrasonikleri de düşündüm ama 3 boyutu ölçücez, o yüzden x y z eksenlerine konumlandıralacaklar. bu yüzden birbirlerini etkileme ihtimalleri var bence.


  • lamneth  (06.04.12 23:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.