[]

girişimcilik vs. kariyer

beyler hangisi, neden? deyin lan bana.




 
girisimcilikte kariyerdir.

ama anladigim kadariyla klasik sablonal kariyerlerden bahsediyorsunuz.

bu sizin yetenek ve zekaniza bagli biraz.hangi alani yapabileceksiniz?o önemli.
  • serabetan  (05.04.12 21:59:38) 
girişimcilik risk taşır, kariyer ise daha az kazançlı ama daha güvenlidir.
burada riski işi kaybetmek olarak düşünmeyin elbette özel sektörde kimsenin güvencesi yok ama çalıştığın sürece maaşın yatar, kovulursan alır tazminatını maaşından olursun en fazla.
girişimcilikte ise her gün ayrı mücadeledir, kar edemediğin aylar olur belli bir sermaye ve kötü dönemleri tolere etmek için nakit ayarlamak zorunludur. iş tutarsa süper kariyerle asla ulaşamayacağın şeyleri getirebilir sana mesela audi a5, villa vs ama kovulmak değil de batmak olur bu madalyonun ters tarafı o zaman da borçlar, vergiler vs baya bir içeri girersin toparlaması çok zorlar. yazı tura gibi değilse de tam(yönetim becerisi, iş seçimi etken çünkü şanstan bağımsız) yine de bir kriz ortamı artıdan eksiye geçiriverir anında kariyerde ise artıdan sıfıra inersin öyle çok zengin olmazsın falan filan işte.
  • lunedor  (05.04.12 22:05:34 ~ 22:05:59) 
ikisi de degil. keyif ve huzur. ama bu seceneklerden keyif aliyorsaniz kabul.


  • Jaaaccckk  (05.04.12 22:19:34) 
lunedor +1

ben kariyer derim. 17.30'da çıkarım işten silerim her şeyi. kafam rahat. ama girişimci olsam kafamda sürekli iş dönerdi. biraz da kişilik meselesi. 1-2 aydır elemanlarının maaşlarını ödemeyip orda burda rahat rahat yiyip içen insanlar da var.

bi de girişimciliğin tek bir tarifi yok ki. mesela bir yere ortak olursun ama başka bir yerde de çalışıyorsundur. iş alanlarını sorarsan daha sağlıklı cevap alırsın.
  • merhum  (06.04.12 08:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.