[]

Uçuk

Uçuk tek çeşit midir? Sadece ağızdan ağza mı bulaşır? Korkudan uçuk çıktığı doğru mudur?




 
doğrudur.


  • matilda  (05.04.12 21:49:55) 
korkudan, ateşten, vitaminsizlikten, bilimum vücut zafiyetinden, stresten çıkabilir. kadınların adet dönemlerinde çıkma ihtimali daha yüksek. ağızdan ağıza ve cinsel yolla bulaşabilir. ayrıca (bkz: herpes)


  • in vino veritas  (05.04.12 21:51:43) 
uçuk korkudan çıkmaz, viral bir hastalıktır. korkuyla virüs oluşmaz. yoktan canlı varedemezsin.

genelde diş hekimlerinde, berberlerde, banyoda, restoranlarda ve yemek yenen diğer yerlerde, hatta umuma açık çoğu yerde bulaşabilir.

vitaminsizlik, metabolizma zayıflığı gibi zamanlarda vücutta yer edinir. çeşit çeşittir. kimisi aft şeklinde ağız içinde görülür, kimisi irinli olur, kimisi kistik olur, kimisi kangrene bile dönebilir (tropik hastalıklar; türkiye'de korkmamıza gerek yok).

korkuyla çıkma olayı da gerçekdışıdır. ha belki uçuk bir teori olacak ama bu virüsün kuluçka döneminde sinir sistemine etki ettiğini ve kabus - korku gibi uyarıcılara neden olduğunu ileride keşfedebilirler; en azından bu teori uçuğun "korkudan" oluştuğundan daha mantıklı.
  • thracian  (05.04.12 22:46:09 ~ 22:47:10) 
(bkz: herpes simplex)

2 çeşittir biri agız civarında diğeri genital organlarda çıkar. herpes virüsü sinir köklerine yerleşir ve orada kişinin bağışıklık sistemi zayıflayana kadar veya bir şekilde tetiklenene kadar bekler. bu yüzden gerçek manada tedavisi veya vucuttan atılması mümkün değildir. aşı konusunda çalışmalar vardı ama son durum nedir bilemiyorum.

uçuk korkudan çıkmaz. korku veya yüksek stres-endişe durumlarının vucutta yarattığı değişim yüzünden çıkabilir.
  • orpheus  (06.04.12 00:16:09 ~ 00:16:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.