[]

GG Mevzu ve IP Alma Olayları

(bkz: sitelerin ip loglarını saklaması/@ssg)

şurda 6 ay denmiş fakat sonuçta her giriş çıkışımız loglanıyor yani o entryden değil de yazar adının son girişinden ip bulunabilir değil mi? (yani ekşi sözlük o yazarın son ip'sini vermekle yükümlü yine de) yani 6 ay değil 1 ay tutulsa bile her türlü bulunabiliyoruz doğru mu anladım?


 
sanırım ip nin ne zamana ait oldugu farketmez çünkü ip yi atıyan isp(ttnet,superonline) lerde kime hangi ip yi ne zaman verdiğini logluyordur.


  • jedilance  (05.04.12 18:41:03) 
evet. her türlü bulunursun. O entryinde bulamazlarsa son giriş yaptığın entryden bulunursun.


  • kompisko  (05.04.12 18:48:09) 
eğer entry'nin yazıldığı IP'nin verilmediğine, son giriş yaptığın zamanki IP'nin verildiğine emin isen onu kendinin yazmadığına dair itiraz edebilirsin.

Sonuçta nick senin ama senin yazdığını kanıtlayan bir durum yok ortada. Belki hesabının şifresini bilen bir başka kişi internet kafeden senin adına yazdı ? Bu internet hattı değil ki üzerinden yapılan işlerin sorumluluğu senin üzerinde olsun.
  • bir kac yazar once  (05.04.12 19:38:54) 
yurtdışından yazmak dışında hiçbir şansımız yok malesef. her türlü fişleniyoruz. ekşi sözlük yönetiminin bir suçu da yok. jedilance'nin dediği doğru...


  • schwarzfahrer  (05.04.12 19:50:00) 
Önemli husus isp'nin loglaması değil. ekşi'nin loglaması.

bildiğim kadarıyla kanuna göre son 6 ay zorunlu.

ekşi son 6 ay'ı logluyor ise 8 ay önceki bir entry için dilerse IP adresini Kayıtlı değil diyerek vermeyip, en son giriş yaptığı IP adresi bu diyerek güncel IP adresini verebilir.

Bu durumda da kullanıcı o yazıyı yazmadığını iddia edebilir.
  • bir kac yazar once  (05.04.12 19:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.