[]

çikolatalar, püskevitler....

Selam Nutellacılar,

Bildiğiniz üzere piyasadaki neredeyse tüm çikolata-bisküvi tarzı ürünler katkı maddeli. Ancak yine de bir sorayım dedim (bkz: umut fakirin ekmeği)

Katkı maddesi kullanılmadan üretilmiş çikolata, bisküvi tarzı yiyecekler var mı bildiğiniz?

 
katkı maddesi olmayanların raf ömrünün kısa olacağını, bu da büyük üreticilerin işine gelecek bir durum olmadığından böyle bir ürün bulunmadığını düşünüyorum. yamuluyorsam düzeltin


  • shirou  (05.04.12 17:05:14) 
shirou +1.

yani ortada bir gıda var, poşetin içinde 1 sene duruyor imkan var mı?

hepsinde katkı maddesi var sorun ne kadar var... bana kalsa, katkı maddesi olsa da olmasa da çok çok zararlı bu şekerler falanlar filanlar.
  • truvaiti  (05.04.12 17:35:23) 
hocam güvenilir pastanelerde olabilir. onun dışında bu belediyenin sattığı yerler var... onlarda da yazıyor katki yok diye. ama en güvenilir evde yapmak.
ya mesela katkı yok, koruyucu yok diyor ama kullandıkları şekerler nasıl acep? di mi?
bir de tadelle madelle hepsinde var koruyucu madde. çünkü türk gıda kodeksine göre olmak zorunda bu koruyucu zımbırtı maalesef. yoksa bunu paketleyip satamazsın. yani ambalajlı ürünlerin hepisinde ne yazık ki oluyor bu. o yüzden böyle güvenilir yerler bulup, köylülerden falan temin etmek lazım birçok şeyi.:)
  • benaslindayohum  (05.04.12 17:40:17 ~ 17:41:35) 
butik çikolata yapan dükkanlarda belki olmayabilir ama onlar da pahalı beaa


  • everyone looks so good from here  (05.04.12 18:01:57) 
Sanırım sarellenin ürünleri diğerlerine nazaran daha doğal, sağlıklı.


  • immortal  (05.04.12 18:18:03) 
bunun için özel dükkanlar var. özel çikolata dükkanları yani. tamamen doğal kakoalardan, yapay katkı maddeleri olmadan kendi imalathanesinde çikolata yapıyorlar. benim bulunduğum yerde var. Türkiye'de var mı bilmiyorum.


  • ermanen  (05.04.12 19:26:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.