[]

avukat azletmek - sinir oldum

gezegendeki gelmiş geçmiş en saçma sapan bir davadan dolayı 1 senedir aşkın süredir devam eden bir davam var. ağır ceza'da.

bu davada ülkenin en küçük en doğu illerinden birisinde.

1. bir avukat ile konuştum zamanında adam bana telefonda 10 kez "dosyayı inceleyip sizi arıcam" dedi.

tabiki de inceledi ve ben onu aramama rağmen TELEFONUNU AÇMADI.

onu da avukat tutmadım zaten.

2. neyse başkasının tavsiyesi ile başka bir avukat ile telefon üzerinden anlaştık. kendisine velaket verdim. duruşmaya 15 gün varken. bu 1.5 sene önce oluyor.


duruşma günü ben de gittim duruşmaya katıldım. kendimi savundum... mahkeme heyetine çıktım konuştum. benim suçlu olmamamı gerektiricek evrakları "size gösteremeyiz zaman alır" dediler hakkımı savundum mecbursunuz göstermeye dedim.... neyse evrakları bulduk falan filan.

bu esnada bizim avukat "ee fotokopi çekseler" dedi. ne fotokopisi yahu... her ne kadar ağzını açamasa da (kendimi kendim savundum) hatta hakimler sevdi beni dosyada bilirlişi raporu varmış bizimki bu raporu orada gördü. ahh keşke o raporu bilsem kendimi daha da iyi savunurdum. bu 1.5 sene önce oldu.

bu adam davadaki en baş aktör olan bilirkişi raporuna bile bakmamış. duruşmada da 2 kelime edemedi ama tuttuk kendisini işte.

adam bu 1.5 sene içinde 4 celseye girmesi gerekirken sadece 1 tanesine girdi. paso söylediği laf "mazaret bildirdim" "şudur da budur".

iyi eyvallah.

ama en büyük ASLA VE ASLA VE ASLA VE ASLA VE ASLA telefonlarıma çıkmaması.

arıyorum cepten yok. 2 saat sonra ara yok. sekreterini ara yok.

geçen sefer 4. günde ulaşmıştım.


----
neyse bu sefer aradım kendisini, hem de duruşmadan 4 gün sonra sabah sekreterini aradım öğleden sonra kendisine ulaştım:

"eee mazaret bildirdim ama giremedim"

peki ne olmuş sonuç?

"ee arkadaşlara sordum ertelenmiş..." bence sormadı yalan.

ne zamana ertelenmiş?

"bakamadım ama haber veririm size" (eminim vermez)

şimdi sorulara gelelim:

bu adamın bilgisizliği, vekalet vermeme rağmen bilirkişi raporunu bile incelememesi telefonlara günlerce çıkmaması derken ben kendisinden tiksindim.

4 milyara anlaşmıştık, ağır ceza davası. bir milyarı peşin verdim daha 2 tane 1.5 verecektim ilk taksidi ben paso geciktiriyorum.

bunun da 4 celseye girmesi lazımdı benimle girdiğini de saysak 2 celse eder.

sözleşme de yapmadık ki.

1. ben bu adamı azil edeyim mi?

2. azletsem edeyim de o bir milyar kesin yanar di mi?

3. bu adamın yaptığı iş mi?

 
1- azlet ne uğraşıyosun . yeni biriyle anlaşırsın.
2- muhtemelen yanar.
3- iş değil. bellki sallamıyo davayı.
  • kennym  (05.04.12 17:05:35) 
sozlesme olmamasina ragmen barolar birliginin belirttigi minimum rakam ustunden size takip acabilir. yani bin lira ile yirtamayabilirsiniz.
bence yine bir hukukcu ile gorusun. eninde sonunda azledeceksiniz orasi kesin ama adamin pisligine gore yine bir miktar ugrasirsiniz.

  • entrapmen  (05.04.12 17:14:45) 
dediğim gibi, bizzat şahitlerim var TAM 4 GÜN ÜST ÜSTE aradım defalarca yok yok yok yok yok açmıyor....


neyse azledicem orası kesin.

ve bu gün de:

--- davaya giremedim mazaret bildirdim: olabilir.
--- sonucu bilemiyorum ama arkadaşlar iyi dedi..
--- ertelenme tarihine de bakarız bilemiyorum adliyeye sormak lazım...

üzerinden GÜNLER GEÇTİ haberi yok.
  • truvaiti  (05.04.12 17:18:54 ~ 17:24:12) 
işin ilginci:

rahmetli babam da avukattı. istanbul hukuk 1962 dönem birincisi. ben de devamlı büroda çalışırdım çocukken.

tabiki amerikan filmlerindeki gibi avukat "şu müvekkilim masumluğuna bakın..." diye konuşmaz ama tüm iddanamede ismim 1 kez geçiyor o da bilirkişi raporu ve tüm o raporu -kendisine 15 gün önceden vekalet verdiğim avukat- duruşmada daha yeni görüyor...
  • truvaiti  (05.04.12 17:26:30) 
ertelenme tarihine uyap üzerinden bakabilmeniz lazım:

vatandas.uyap.gov.tr
  • uyuyanadam  (05.04.12 17:50:48) 
dava başka dosya ile birleştirildi ve yeni hali gözükmüyor zaten

turkiye.gov.tr'de ve başka yerde....
  • truvaiti  (05.04.12 17:52:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.