[]

Çürük Raporu Alma

11 derece civarı bir skolyozum var. Sağ omzum soldan 2 cm yüksekte. Ortopedi doktorum cerrahi müdahae gerektirmeyecek düzeyde olduğunu söyledi. Zaman zaman bel ağrılarım oluyor. Bir kaç haftaya kadar da askere gideceğim çürük raporu alma şansım var mı?

TSK Sağlık Yönetmeliğinde şöyle bir ifade var: "Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.)."

Bu durumda ne yapmam gerekiyor bir de yedek subaylık sınavına falan da girdim GATA'ya sevk edilmek için yeniden askerik şubesine mi başvuracağım?

 
sınava girdi iseniz sağlık muayenesinden gemiş olmanız gerekiyor. muayenede sizi sevketmeleri gerekiyordu gataya. geç olmuş sanki ancak bir danışın şubeye.


  • ohtararan  (05.04.12 10:10:22) 
çürük raporu alma derim.
Hastalığın sana çok engel değilse alma.Askerde herkes top tüfek koşu yapmıyor.
Bence askerliğini yap iyi yada kötü geçer ama mutlaka yapmanı tavsiye ederim.
Tabi sana hayatta çok engl oluyorsa tabi gitme.

Not:Askerde 40 yaşında sol tarafı komple tutmayan çok az kolunu hareket ettirebilen birisi vardı(İster inanın ister inanmayın). Koğuş nöbetçisi olarak 15 ay askerlik yapıyordu. Silahlık nöbetçileri falan sınavlara hazırlanıyorlardı. KPSS KPDS gibi sınavlara. ders çalışmak için uygun fırsattı onlar içinde.
  • basond  (05.04.12 10:14:35) 
git soyle mis gibi raporunu al askere gitme

akilli olmak lazim
  • demlikposet  (05.04.12 10:21:35) 
nöbetten vs. muafiyet almaya çalış, masa başı iş yaparsın vs. ama sanırım bunu seni yolladıkları yerdeki hastanede halletmen gerekiyor.


  • ari avigdor gemel  (05.04.12 10:27:10) 
çok teşekkürler cevap veren arkadaşara. galiba askere gittikten sonra yapmam gerekiyor çünkü muayaene esnasında bilmiyordum yani hiçbir şey deklare etmedim. Bu saatten sonra da zor galiba.


  • redskull  (05.04.12 10:29:04) 
muafiyet raporu askere gittiğiniz yerde muayeneye geldiklerinde hastaneye sevk edilerek veriliyor. onların gelmesi 1 ay' ı bulabilir. o zamana kadar da belirgin bir rahatsızlık ise zaten sizi revire çıkarır muaf tutarlar, masabaşı birşeyler yapar veya koğuş nöbeti falan tuttururlar en fazla.


  • ohtararan  (05.04.12 10:30:24) 
aslında geç kalmış sayılmazsın , sonuçta sağlık bu ne zaman ne sorun çıkacağı belli olmaz . ben askerdeyken bir arkadaşımızda rahatsız bir şekilde askere gelmişti 10. günde çürük raporunu alıp çıkmıştı . şubeyle bir görüşün derim , şimdiden halledemiyorsan , askere giderken raporlarını da al git , orada tekrar muayene yapılacaktır , o zaman raporlarını gösterip rahatsızlığını söylersin , eminim ki hastaneye sevk ederler . sonrasında da büyük ihtimal çürük raporu olur gibi .


  • ilgi zamiri  (05.04.12 10:51:23) 
Kuzenim kanser rahatsızlığı nedeniyle askere gidemedi ve inanın 30 yaşına geldi hala askerlik konusu açılınca üzülür, ayrıca iş görüşmelerinde vs çok karşınıza çıkar bu durum (hatta kız isteme durumunda bile çok sıkıntı olmuştu:/) eğer bi sıkıntınız yoksa rapor almayın derim tabii ki karar sizin...


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (05.04.12 12:01:37) 
geç kalma gibi bir durum yok, şubenize gidip konuşun sizi sevketsinler hastaneye. Askere gittikten sonraya bırakmayın.


  • efx  (05.04.12 12:07:33) 
kesinlikle gitmeden hallet işlerini. gittikten sonra en az iki ay uğraşırsın. şimdi şubeye git sevk ettir kendini askeri hastaneye.

iş görüşmelerinde, kız isterken falan herhangi bir sorun çıkmaz merak etme :) gider yata yata kpss falan çalıırsın diyenlere inanma. puştun birine denk gelirsin askerlik boyunca it gibi çalıştırır.
  • lancelot du lac  (05.04.12 12:21:34) 
askere gittiğinde acemi birliğinde hemen soracaklar, sağlık sorunu olan var mı diye. orda durumunu belirt. zaten herkesi genel bir sağlık taramasından geçirecekler. ordan hastaneye sevkederler seni. hastaneden de durumuna göre rapor verirler nöbet tutması uygun değildir, askerliğe uygun değildir cart curt diye.. canını sıkma.. kısa dönem olarak gideceksen, git yap derim askerliğini. askeriye zaten çok titiz sağlık olaylarında. askere bir şey olur da, başımıza kalır diye:))


  • bilmemkacincinick  (05.04.12 14:38:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.