[]

Halısahaya kondüsyon nasıl kasılır?

ya şimdi ben aslında iyi top oynarım ufak çapta. 15 yaşına kadar altyapılarda falanda oynadım. neyse şimdi yaş oldu 22. sporda pek yok. geçen çarşamba arkadaşlar çağırdı bi gidelim dedim ama 10 dakika içinde tıkandım e doğal olarakta oynayamadım oturdum kaldım. hiç zevkte alamadım. şimdi bu çarşamba tekrar maç var. diyorum ki şu çarşambaya kadar biraz kondüsyon çalışsam biraz toparlar mıyım? hergün çıkıp bi 1 saat kadar koşsam. yada ne yapsam bi fikir verin?




 
tütün ve tütün mamüllerini bırak, bisiklet - koşu yap.
bir haftada olmaz kondisyon :)

  • fakyoras  (05.04.12 00:38:37 ~ 00:39:30) 
tütün yok zaten. öyle 90 dakika koşma olmasada bi yarım saatlik toparlayamaz mıyım ya


  • vericemparasını  (05.04.12 00:46:14) 
valla bende senın gıbıydım ama köpek gıbı oynuyorum sorun sende,maçtan once sahanın etrafında 3-4 tur at,sonra açma germe hareketlerı yap yeter. ne yaptın şampiyonlar ligi finalınemı cıkıyon gunde bısaat koşma falan :)


  • Bysb  (05.04.12 01:14:55) 
1 haftada toparlama olayını unut. hergün 1 saat koşu yapsan (tempolu) max. 3 haftada iyi duruma gelirsin. 1 haftada olacak birşey değil bu. zaten sürekli devam edeceksen maçlara, koşu yapmana bile gerek yok. 1 ay sonra kondisyonun orta derece bi seviyeye gelir. ama koşmak iyidir tabi ki. imkanın varsa koş. sporun her türlüsü iyidir. (ayrıca tik koymuyorsun. kızdırma insanları benden demesi :p)


  • lionel andres  (05.04.12 02:03:13) 
hiit, performansını daha hızlı yükseltir. ama 1 haftada zor.


  • arnold schwarzeneger  (05.04.12 08:21:36) 
her allahın günü 1 gün koşmaya çalış tempolu da göreyim ondan sonra anam ölüyom la ben hareket edemiyorum diye. mantıksız şeyler önermeyin bu adama, kendi mantıksız önerilerini de onaylamayın gençler.

insan gibi düzenli beslen, düzenli spor yap kondisyonun düzelir. nefes almayı öğren koşarken bir de ısın maça başlamadan adam akıllı, ciğerlerini aç. maç içinde dingil gibi her an her yere koşmak yerine mantıklı koşular yap. böyle böyle 2 devre çıkartırsın en azından şu anki halinle. 10 dakikada yorulan adam iyi top oynamıyordur panpa... koşamayan adam takımını eksik bırakır :).
  • madyb  (05.04.12 09:02:24) 
1- düzenli beslenmenin kondisyona iyi geldiğini öğrenmiş olduk.

2- 10 dakika sonra yorulan adam iyi top oynayamazmış. bunu da öğrenmiş olduk. garip..
  • lionel andres  (05.04.12 18:43:01) 
iyi oldu öğrendiğin evlat.


  • madyb  (05.04.12 20:54:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.