[]

Fan sökümü

Evet duyuru sakinleri, bir arkadaş sorusunda anakartının fotoğrafını çekmiş bunu kullanarak bir sorum var.

Resimdeki cpu fanının aynısına sahibim, ancak nasıl söküleceğini bir türlü çözemedim. Mandalları açıyorum çekiyorum çekiyorum gelmiyor lanet şey. Evet cevaplarınızı bekliyorum.

Fanın fotoğrafı:
yfrog.com

 
abi yandan çentikleri vardır onları da çıkartıver.

sonra da büyük ihtimalle yapışmıştır o işlemcinin üzerine sert çekiceksin biraz.
  • saiko  (05.04.12 00:08:51) 
sert çekme yöntemini önermiyorum, çok yanlış şeyler olabilir. o aradaki termal macun kuruyken gayet sağlam.

aç bilgisayarı oyun oyna, youtube tam ekran falan. iyice bi "kastır". işlemci ısınınca aradaki termal macun çok daha az direnecektir. sonra kapat, 2 beyaz mandalı kaldır, 4 kenardaki 4 bacağı çentiklerden çıkar. (araya tornavida sokup ittirmek yetmeli) 4'ünü de kaldırınca o plastik kalkacak. sonra heatsink'i sağa sola ufak ufak döndürerek kaldırın. aşırı güç uygulamayın.
  • celeron 300a  (05.04.12 00:12:54) 
onları önce sağa -belki solda olabilir, mandallarn üstünde dönüş yönü gösterilir- çevirceksin sonra asılcaksın. eğer çevirmeden asılırsan anakarttaki yerlerini kırabilirsin. çok zordur onları çevirmek el falan zor sığar sadece biraz uğraş ben 5dk da fln anca çıkartmıştım ilk deneyişimde.


  • jedilance  (05.04.12 00:19:04) 
o fanın solunda metal uzun bi çubuk varya o kalınca kısmından yukarı doğru kaldırın zaten serbest kalır. garip bi mekanizma


  • vericemparasını  (05.04.12 00:28:33) 
metal mandal işlemciyi serbest bırakmak için yanlış hatırlamıyorsam. üstünde fan takılıyken kaldırılamaz o zaten.


  • jedilance  (05.04.12 00:31:08) 
  • hollowlife  (05.04.12 00:33:49) 
@vericemparasini hocam o mandallardan iki yanda var ve plastikler. Kastettiklerin onlarsa.

Çıkardım duyuru sakinleri teşekkürler, yardımcı olmak için açıklamak gerekirse o mandalların da takılı olan plastik parçalar/ayaklar/kilit ne derseniz, kendi kendilerine çentiklerinden tutunuyorlar, iki tornavida ve biraz uğraş sayesinde ilk önce bir tarafı sonra diğer tarafı çıkartıp kaldırdım. Tekrar teşekkürler.

Edit: @Hollowlife'ın verdiği video linki çok yararlı, yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar izleyerek öğrenebilir ben görmemiş bulundum.
  • mindwars  (05.04.12 00:34:29 ~ 00:40:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.