[]

mehmet ali birand'ın nesini tutuyorlar kanal d de ?

hergün 19:00 ana haber bültenini kanal d'den izliyorum. türkiyenin en büyük 3-4 kanalından birisi olan kanal d neden hala her ana haber bülteninde mutlaka 2-3 kere kekeleyen, devrik cümle kuran yada acayip acayip sesler çıkaran birand'a katlanıyor ?

yani koca kanal d konuşmasını bilen birine sunduramıyor mu ana haber bültenini ?

tamam birand iyi gazeteci olabilir, eski ne biliyim deneyimli olabilir ozaman yönetici olsun kanal d'de, neden bu rezilik sürüyor ?

ajdar'ı çıkartıp sundursalar anca bukadar hata yapar zaten

siz ne dersiniz ? yanlış mı düşünüyorum ?

 
ilgi çektiği için olabilir. şahsen ben birand'ı izleyip gülmek için diğer kanalları değil kanal d'yi tercih ediyorum ana haber bülteninde.


  • cinsi kisi  (04.04.12 19:37:01) 
evlendirme programları nasıl izleniyorsa bu da öyle. ben başkası adına utanıyorum, içim içimi yiyor, bırak kanal değiştirmeyi televizyonu kapıyorum.

ama halk bunu istiyor işte.
  • kta  (04.04.12 19:40:14) 
Sonuçta üç beş büyük kanal de üç beş tane büyük haber spikeri var. İşini iyi yapıp yapmaması değil, tanınırlığı önemli bizim memlekette biliyorsun. Adamın adı var diye kanal d de resmen. Demet akalın'ın sesi billur gibi mi değil. Ama en çok parayı o kazanıyor, en çok o tanınıyor çünkü. Mesleğindeki yeterlilik çok gerilerde bir kriter bizde.


  • holly golightly  (04.04.12 19:51:18) 
m. ali birand'ı sadece haber sunan kişi mi sanıyorsunuz?

kanald haber'i o yönetiyor. çoğu özel röportajı birand'ın bağlantılarıyla sağlıyorlar. 40 yıldır bu işi yapıyor adam.

@kta
adam haberciliğe senin yaşından fazla harcamış. ben senin adına utandım mesela yazdığını okuyunca.
  • lancelot du lac  (04.04.12 20:52:16 ~ 20:53:19) 
etiket.


  • snowman  (04.04.12 23:23:08) 
@lancelot du lac

biz ne anlatıyoruz sen ne anlatıyosun. varsa tecrübesi bağlantısı yönetici olsun diyorum işte.

40 yıl değil 540 yıldır bu işi yapsan yinede ana haber bülteninde konuşmasından haberi olmayan adamın yeri yok bende...
  • korg  (04.04.12 23:32:44) 
@korg
aklınca ayar mı vermiş oldun şimdi? :)) ben de ciddi ciddi sana cevap yazmışım...

birand haber sunuculuğu yapmıyor "anchorman"lik yapıyor. ikisi arasındaki farkları öğrendikten sonra neden tuttuklarını da anlarsın.

mankenden devşirme; haberin h'sinden anlamayan ama güzel konuşan tipler diğer kanallarda mevcut zaten. sen de onları tercih ediyormuşsun madem buyur onları izle.
  • lancelot du lac  (05.04.12 00:35:41 ~ 00:36:10) 
@lancelot
haber spikeri ile ankormen arasındaki farkı hakikaten bilmiyorum ama mantığım gazetecilikten anlayan birinin haber yapması, diksiyondan anlayan birinin de haberi sunması gerektiğini söylüyor.

iphone'u da steve jobs sunuyor mesela mühendisler değil. biraz düşün mantıklı gelecek bak.
  • kta  (05.04.12 01:26:54) 
@kta
steve jobs sunuşu iyi olduğundan mı sunuyor? yoksa işin başında ve yaratıcısı o olduğu için mi? biraz düşün ...

  • lancelot du lac  (05.04.12 01:47:12 ~ 02:48:48) 
bill gates sunmuyor mesela


  • kta  (05.04.12 02:14:38) 
ohooooo böyle böyle sayacaz mı hekesi :))

bill gates sunuyor arkadaşım. aç bak youtube'dan windows sunumlarına. kim yapmış yıllarca ;)
  • lancelot du lac  (05.04.12 02:48:23) 
saçma sapan bir muhabbete girdik. sana şu vidyoyu hediye ediyorum:

www.youtube.com

haydin
  • kta  (05.04.12 03:11:08) 
bence de çok saçma oldu.. ayrıca hediye ettiğin video'daki eleman tam da senin dediğin niteliklerde değil mi? :D


  • lancelot du lac  (05.04.12 12:07:28) 
@lancelot du lac

okuduğunu anlama gibi bir sorunun var sanırım ?

daka ilk mesajımda "hergün 19:00 ana haber bültenini kanal d'den izliyorum" yazdım zaten nerenden çıkarttın acaba kız sunuyomuşta onu izliyomuşumda ?

oğlu musun yeğeni misin avukatı mısın kardeşim, tabiki konuşmasından haberi olmayan adam sunamaz. allahın oğlu olsa önce konuşmasını öğrenecek sonra haber sunacak.

sence haberleri illa kekeme, konuşmasından haberi olmayan biri sunacak yoksa kesinlikle manken kız mı sunacak yani ? ne saçma bir düşünce

onlarca gazeteci, yaşlı başlı adam var piyasada konuşmasını bilen onlar sunsun.

hem ki ben adama bişey demiyorum, kanal d neden tutuyor diyorum, herkese bilmiş bilmiş bir cevaplar yazmışsın ama asıl cevabı yazamamışsın...
  • korg  (05.04.12 12:31:30) 
dostum ne celalleniyorsun ki? diksiyonu mükemmel dayına iş mi arıyon?

okuduğunu anlama sorunu sende var bence. iq'su 90 üstü olan herhangi bir kişi yazdıklarımı okuyunca kanald'nin adamı neden tuttuğunu anlar zaten. dünyanın her yerinde işini ciddiye alan kurumlar bunu yapıyor. olay karşıdaki yazıyı okumak değil. her gün izliyormuşsun ama bunu anlamamışsın daha. ana haber bülteni en çok izlenen haber programıdır. yani yazıyı düzgün okuyabilen değil, yorum yapabilen, okuduğu habere bir şeyler katabilen insanlar sunar.

işini yapan bir adamı savunmak için oğlu, avukatı vs olmaya gerek yok. dengesiz olmamak kafi..
  • lancelot du lac  (05.04.12 15:57:49 ~ 15:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.