[]

UEFA'ya OFSAYTI anlatmak

UEFA hangi kafada bilmiyorum ama ofsayt kuralını teorik okuyarak bunu pratikte görmek istemişler gibime geldi. TS-FB maçındaki pozisyon bariz ofsayt. Sow bariz şekilde aktif alana giriyor, topla oynamasına gerek yok.

Bu aktif pasif olayında değişik fikirleri olan var mı?

Bence kızlara ofsayt anlatma derdine düşmeyelim önce UEFA ya anlatalım.

 
hani bir laf vardır.

"bakmaz götündeki boka" diye..

adamlar koskoca uefa, adamlar bile devam ettiği için tebrik etmişler.

zaten barani topa doğru koşuyor.
sow ise topun kendisine geleceğinden bile habersiz.
1 saniye sürüyor zaten topu ve baroniyi görmesi.
tutup hala bidi bidi yorumlar yapıyorsunuz ne diyeyim daha.
  • blue1809  (04.04.12 17:51:23) 
@blue1809: UEFA'nın verdiği kararlar tartışılamaz mı? Net ofsayt. Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Hıncal Abi, Haşmet Kardeş, Bülent Yavuz ofsaytta olduğuna mutabık. Bir Selçuk Dereli ofsayt değil dedi. Pozisyonu kurala uydurmaya çalışıyorlar. Oysa ki pratik önemlidir.


  • sokak cocugu  (04.04.12 17:55:06) 
uğur meleke'nin maç hakkındaki yazısında gayet güzel bir yorum var. önceki güzel bir örneği ile. tavsiye ederim.


  • hınzırpaşa  (04.04.12 17:55:21 ~ 17:55:41) 
@hınzırpaşa: pasifteki adamın aktif alana girmesi en kötü psikolojik etken olarak rakibi olumsuz etkiler.


  • sokak cocugu  (04.04.12 18:01:25) 
haber uydurma bence. geçtiği kaynaklara bakınca anlarsın zaten.

en kötü otur biraz pes oyna o topun ofsayt olduğunu anlarsın. sow'un o topa hareketlenmesi, topun önünü kapatması ister görmüş olsun ister habersiz olsun o ofsaytı çalarlar.
  • paintov  (04.04.12 18:04:19) 
hem pasif ofsaytsın hem de utanmadan aktif alana giriyosun. oldu mu şimdi.


  • sokak cocugu  (04.04.12 18:07:12) 
Sen once referabs aldigin kisileri degistir. Ahmet cakar, hincal uluc(ne futbolcu ne de hakemlik yapti), erman toroglu hepsi medya maymunlugu yapmaktan ileri gitmemis kendi yonettikleri maclarinda temizligi son derece tartismali olan kisiler. Bulebt yavuz icinde aynisi gecerli.

Yillar once ruud van nistelrooy un boyle bi pozisyonu vardi top ruud a dogru gidiyor ama ruud topla oynamiyor hakemde oyunu devam ettiriyor ve man u golu atiyordu.

Sow orada capraz kosu yapiyor topa gitmiyor canerde topukla attigi icin bakmadan atiyor pasi sow topu ve baroniyi gorur gormez frene basip ikisininde arkasindan geciyor. Ne topla ne de rakiple alakasi var. Dolayisiyla evet sow ofsaytta ama pasif oldugundan oyun devam etti ve baroni golu atti.
  • skywalkeremre  (04.04.12 18:14:27) 
konuyla alakam yok, cidden ofsayt mı değil mi bilmiyorum, izlemedim bile. ama haberi doğru kabul ediyorsak, hagaten UEFA Fırat Aydınus'u doğru kararından dolayı tebrik ettiyse, antitez olarak "hıncal, şansal, selçuk dereli, ahmet çakar" kişileri referans veriliyorsa UEFA'ya karşılık, ben gülerim.

eki eki.
  • schimsonique chaiselongue  (04.04.12 18:15:29) 
Kardeşim şu anlaşılmak istenmiyor. Sow pasif ofsayttayken aktif alana geçmesi defansı etkileyen bir durum. Bu kesin. Sow un pasif ofsaytta olduğu yerde kaldığını düşünürsek giray o topu alırdı. Gayet net bir ofsayt. Paifteki adam aktife geçtiğinde yarattığı en küçük etki bile önemli.


  • sokak cocugu  (04.04.12 18:20:07) 
he amk hayatında tek kale maç yapmaktan ileri gitmemiş adamlar uefa'dan iyi biliyor. he evet he


  • ack3000  (04.04.12 19:06:14) 
Buna benzer bir pozisyon Trabzonspor-Kayserispor maçında Burak'ın attığı bir golle sonuçlanmıştı.Bence o pozisyon da ofsayttı,Sow'un pozisyonu da ofsayt.Bunlar yoruma açık pozisyonlar,çünkü FIFA bile net olarak kuralı tanımlayamamış.

Linkteki FIFA kuralını dikkatli okuyunca nasıl bir çelişki olduğunu anlayacaksınız.
tr.wikipedia.org
  • atını seven kovboy  (05.04.12 11:52:01) 
hala alan diyorsun, alan malan yok artık bunu bi anlatabilsek gerisi gelecek.

pozisyonda sow topa dokunmadığı için aktif olmuyor. fener'in arsenal'den yediği golda topu bacakları arasından bırakan adam defansı nasıl bozmuyorsa, alan'daki varlığı aktifleşmiyor. konuya sığ bir taraftar olarak değil de, anlamak için bakar isen bu kadar açıklama bile yeterli olmalı. sorsan kadınlara ofsayt anlatamıyoruz geyiği yapmışsındır, sen anladın da kadınları kaldı.
  • hınzırpaşa  (06.04.12 10:47:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.