[]

Interrail (İspanya'dan başlayarak) sıkıntıları

Ben ve iki arkadaşım -üçümüz de üniversite öğrencisiyiz- bu yaz Interrail yapmayı planlıyoruz. Plan şu: İstanbul'dan Madrid'e uçacağız. Oradan Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İtalya. İtalya'dan da uçakla tekrar İstanbul'a döneceğiz.

İspanya vizesi + schengen vizesi mi alacağız? Yoksa sadece schengen mi? İspanya vizesi için hangi belgeler gerekli? Vfsglobal'de bulamadım buna dair bir şey. Ne bok yiyeceğiz bir yardımcı olun lütfen.


 
ilk olarak ispanya'ya giriş yapacağınız için ispanya konsolosluğundan vize alacaksınız. Verecekleri vizenin adı schengen. Bu vize ile avrupa'da schengen bölgesindeki ülkelere giriş yapma hakkına sahip olacaksınız.


  • gereksiz insan  (04.04.12 16:52:47) 
Bu vfsglobal'in sitesinden randevu alma işlemlerine bakıyorum. Vize kategorisi olarak bize _Tourist ve _STUDENT uygun gözüküyor. Hangisini seçelim?


  • mykolayovych  (04.04.12 16:56:14) 
öğrenci vizesi orada öğrenci olacaklar için olmalı, turist vizesi alacaksınız siz. Ama yine de vfsglobal'i arayıp sorun isterseniz, biz interrail yapacağız bla bla diye.


  • gereksiz insan  (04.04.12 17:00:20) 
tourist seçeceksiniz. eğitime gidecek olsaydınız student seçecektiniz.


  • in vino veritas  (04.04.12 17:00:28) 
Anladım sağ olun. Peki gerekli belgeler evraklar?


  • mykolayovych  (04.04.12 17:09:06) 
Vfs'nin sitesinde gerekli belgelerin yazması gerekiyor.


  • diable00  (04.04.12 17:34:24) 
Bulamadım valla. En az 600 euro gereklidir gibi salak cümleler var.


  • mykolayovych  (04.04.12 17:55:41) 
Ben buldum. Al bakalım :
www.vfsglobal.com

Eksiksiz doldurulmuş Schengen vizesi başvuru formu. Ankara için İngilizce yada İspanyalca form kullanılmalıdır, Bu form Türkçe doldurulabilir. Pasaport sahibi tarafından formda belirtilen 2 ayrı yer imzalanmalıdır. Ebeveyninin pasaportuna kayıtlı olup da seyahat edecek çocuklara ayrı form doldurulacaktır.)
1 adet arka fon beyaz 3 aydan eski olmayan fotoğraf (Baş üstünde ve çene altında mesafe olmalıdır)
Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerlilik (temdit) süresi ve vize basılabilecek en az 2 boş sayfası olan orijinal pasaport (Türk pasaportlarındaki “Açıklamalar ya da Gümrük Kayıtları” sayfalarına vize işlemi uygulanamaz. Ayrıca pasaport veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır, Hasarlı pasaportlar kabul edilmez). Varsa fotokopileri ile beraber eski pasaport beyan edlmelidir.
Uçak rezervasyonu ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler (Tüm ara seferleri gösteren)
Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösteren belgeler
Ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası
Başvuru sahibi çalışıyorsa işveren mektubu ve/veya izin onayı
SGK (Sosyal Güvenlik) işe giriş bildirgesi
SGK hizmet dökümü (İstanbul için son 4 aylık, Ankara için son 3 aylık)
Çalıştığı yerdeki görev ve maaş durumunu belirten orijinal yazı
(Son 3 aylık maaş bordrosu)
Ticaret Odasına kayıtlı olduğunu gösteren orijinal belge (Faaliyet belgesi ve Oda sicil kayıt belgesi) (Ankara için belgenin orjinali ile fotokopisi getirilmelidir, Orjinal belge görüldükten sonra size iade edilecektir)
Resmi gazete
Vergi levhası
Ankara için İmza sirküleri ve Türk Ticaret Sicil Gazetesi (fotokopi olması yeterlidir)
Başvuru sahibi emekli ise resimli emekli kartı ve emekli maaşını gösteren belge ve güncel tarih ve bakiye gösteren maaş kartı
Başvuru sahibi öğrenci ise orjinal öğrenci belgesi
Başvuru sahibi çiftçiyse; bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
Son 3 ayın hesap hareketlerini gösteren güncel tarihli şahsi banka hesapları (Kaşeli ve imzalı veya hesap defter dökümü)
Başvuru sahibi reşit değilse ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa, ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (Seyahat eden ebeveyn evli değilse veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

Ankara için varsa tapu, araç ruhsatları.

Yabancılar için dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerliliği olan yasal oturum izni/ikamet tezkeresi

KİMLİK ve PASAPORT fotokopisi (Pasaportun islenmiş tüm sayfaları ile üzerinde damga, yazı, vize bulunan tüm sayfalarının fotokopisi. Fotokopiler A4 ebadında yapılacak)

Ankara’daki vize başvuru merkezinden başvuruda bulunacak kişilerin ikametgah sunması gerekmektedir.

Not: Ankara için, masrafların bir başkası( anne, baba, eş vb.) tarafından karşılanması durumunda bu kişinin masrafları kendisinin karşıladığınıı belirten bir dilekçesi, iş evrakları ve güncel tarihli banka hesap dkümünün bulunması gerekmektedir. Yine aynı durumda bu kişiyle olan aile bağının görüldüğü vukuatlı nufus kayıt örneği de sunulmalıdır.
  • diable00  (04.04.12 18:46:27) 
Olay bu ya. Çok teşekkür ederim, sağ olun tekrar.


  • mykolayovych  (04.04.12 19:42:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.