kafa yapisi ve kulak içi rengiden belli olur cinsiyeti. hele beyaz ise dahada belli eder kendini. ayrica yikama, islak bir bezle temizleye bilirsin di$ki felan bula$irsa üstüne-ki bula$acak zamanla. tav$anlar insanlardanda temiz hayvanlardir yikamaya mahal yoktur kendi kendilerine yalar yutarlar heryerlerini, fakat öyle bir hataya du$ersen iyi kurula, hatta cok cok cok acayip iyi kurula, sakin olaki kendin için kullandiğin $ampuani tutup da dökeyim deme.
dediğim gibi yikamazsan iyi edersin, hatta yikama ! islak bezle sil. temiz bak hayvana. çok sicarlar hatta heryere sicar bu hayvanlar, acayip pis koku yapar{hepsi değil} felan sakin olaki parfum neyin sikma üstüne ba$ina. ve yarin öbürgün di$ari ormana bahceye atayim deme ya$ayamaz hayvan a$ifte olur, değerlendirmek istiyorsan. (bkz:
tavsan yahnisi) tirnaklari ve di$leri uzar bu hayvanlarin, tirnaklarini ilk a$amada kendin kesme veterinere götür. di$ uzamasida anormal bir $ekilde göze batiyorsa yine veterinere götür. tuvalet ali$kanliği kazanabilen hayvanlardir ayrica aklinda bulunsun, ya$arsa anlatirim. ayrica fazla ot-bok yedirmek isala yol açar, bu durumda kuru saman gibi $eyler yedir. di$leri uzar demi$tim kablolari felan kemirebilir muaz allah elektirik carpmasin hayvanziğa, bizim yahni yalan olmasin :) kisaca bukadar.