[]

İngilizce katılım formu için yardım?

Merhaba Duyuru,

Aşağıda linkin verdiğim pdf'deki yere başvuruda bulunacağım ancak 2 şeyi anlayamadım;

son sayfada yer alan "photo license aggrement" kısmındaki boşlukları nasıl, neye göre, kime göre dolduracağım? fotoyu çeken arkadaşı mı yazacağım kendimi mi? neyin tarihini, neyin adresini yazacağım? bi yardımcı olsanız güzel ingilizcenizle?

bir de, ben bu ve "Gallery Entry Form"u elimle mi yoksa bilgisayar ortamında mı doldurmalıyım ki? onunla ilgili de bi şey göremedim, bilemedim..

www.larkcrafts.com

 
"photo license agreement" dediği fotoğraf üzerindeki fikri mülkiyete ilişkin hakların kullanımına dair karşı tarafa lisans hakkı (yani onlar tarafından kullanım hakkı) verdiğinize dair yapılan bir anlaşma. effective date, bu lisans sözleşmesinin geçerli olmaya başlayacağı tarih; licensor dediği de fotoğraftaki hak sahibinin, yani lisans verecek olan kimsenin adı, adres de onun adresi olacak. en alt kısım da lisans veren tarafından imzalanmalı, onun adı yazılmalı.

"entry form" için de pdf üzerinde düzeltme yapabileceğiniz programlar var, ben nitro pdf kullanıyorum. o programı kullanıp form üzerinde boşlukları doldurmanız daha profesyonelce görünür bence. bu hususa ilişkin bir kısıtlama görünmüyor formda.
  • imla kilavuzu  (04.04.12 13:23:14) 
çok çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve detaylı cevabınız için =)

ve son bi sorum olacak; peki bu lisansın başlama tarihini mesela bugün yapsam bi şey olmaz heralde değil mi? fotonun çekildiği geriye dönük bi tarih olması garip olur?
  • spider03  (04.04.12 13:40:43) 
bu arada tekrar okurken ilk sayfada şöyle bi ibareyle karşılaştım;
"The Photo License Agreement should contain you, the artist’s information and signature, not the photographer’s."

bu durumda kendimi mi yazmalıyım ki?
  • spider03  (04.04.12 17:48:04) 
çok detaylı okuyamadım da fotoğrafı çeken siz değil misiniz? fotoğraf başkasının göndereceğiniz nihai ürün mü sizin? zira bu son cümleden öyle anlaşılıyor, fotoğrafçının değil sizin bilgilerinizi girmenizi istemişler. anladığım kadarıyla bu lisans anlaşması zaten fotoğrafın değil, sizin oluşturacağınız nihai ürünün kullanım hakkına ilişkin bir anlaşma. dolayısıyla anlaşma konusu ürünü siz yaratmışsanız elbette taraf olarak kendinizi göstermeniz gerekir.

bir de görebildiğim kadarıyla 20 nisan'dan önceki bir tarih olması yeterli. bence belgeleri postaya vereceğiniz (yani posta zarfının üzerinde yer alacak olan) tarihi atın anlaşmanın üzerine.

kolay gelsin :)
  • imla kilavuzu  (04.04.12 18:13:53) 
fotoğrafı bir arkadaşım çekmişti, o yüzden kafam karışmıştı lakin sizinde onaylamanızla kendi bilgilerimi gireceğim.

ve tekrar tekrar teşekkür ederim ilgilendiğiniz için =)
  • spider03  (04.04.12 18:18:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.