[]

film soruyorum

Şimdi 2 tane film soracağım, gerçi hatrımda kalanlarla bilineceğine pek ihtimal vermesem de şansımızı deneyelim. Bu filmleri 8 yaşımda izlemiştim, yıllardır düşünüp dururum. birincisi; çocuklardan oluşan bi arkadaş grubu vardı ve baya bi maceralardan geçerek ormanın içindeki okyanusu bulmaya çalışıyorlardı. sonrasında okyanusu buluyorlardı ve hatırladığım kadarıyla yanlarında bir büyüğün olmaması gerekiyordu işte filmin sonunda çocuklardan birisi okyanusa daldığında yetişkin bi herif geliyordu tüm büyü bozuluyordu ve başrol çocuk küvetin içinde uyanıyordu. Hayal meyal hatırladığım bunlar, hayatımda başından sonuna izlediğim ilk filmdir.

ikinci filme gelince ise; uzayla ilgili bi filmdi; astronot uzaya gidiyordu uzayda elmas gibisinden bişeler vardı onlara dokunuyordu sonra maymun oluyordu dünyaya tekrar geri dönüp karısını falan buluyordu, aynaya falan kalp çizdiğini hatırlıyordum bir de.

bu iki filmi çılgınlar gibi merak ediyorum. özellikle birincisini bulursam çocukluğuma dönmüş kadar sevineceğim.

 
birincisi lord of the flies ya da the wizard of oz diyerek sallıyorum. imdb'den "it was all dream" keyword'üne de göz atabilirsiniz benim dikkatimi çeken bir şey olmadı.

ikinci film de the planet of the apes ya da serinin diğer filmlerinden biri diyeceğim ama pek söz ettiğiniz gibi değildi senaryo.
  • nihilanth  (06.09.08 15:17:08) 
cevap için teşekkür ediyorum ama ne yazık ki izlediğim film the wizard of oz değildi, baya bi keyword yazıp baktım ama bulamadım. benim izlediğim film tamamı erkeklerden oluşan bir grup vardı ve 80 sonrası yapımları andırıyordu, çocuklar okyanusu bulmak ümidiyle fiziksel olarak baya zorlu maceralar falan yaşıyorlardı ve sonrasında buluyorlardı hatta elemanın biri atlıyordu sulara, hadi güzel de değildi ama çocukken ilgimi çekmiş. neyse tekrar teşekkür ederim.


  • cisegu  (08.09.08 06:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.