[]

Yıllık izin?

arkadaşlar, 30 nisan'dan başlayarak 2 hafta boyunca yıllık izin kullanmak istiyorum.

30 nisan pazartesi iken, 1 mayıs salı ve resmi tatil biliyorsunuz. 30 nisan pazartesi - 4 mayıs cuma tarihleri arasında kesintisiz izin alırsam, yıllık izin hakkımda kaç gün gitmiş olur?

şundan soruyorum, nşa 6 gün gidiyor diye biliyorum haftalık kullandığımdan, acaba bu şekilde 4 güne düşer mi kesintili kullandığımdan dolayı? inşallah düşüyordur, müjdeli haberlerinizi bekliyorum. :)

 
insan kaynakları bilir bu sorunun cevabını, zira şirket bazında değişiyor uygulama.

eski çalıştığım şirkette önceleri cuma günü izin almak 2 sayılıyordu, sonra değiştirip bütün hafta alınırsa 6 gün olur şeklinde uyguladılar. şimdi cumartesiyi işin içinden çıkarıp sadece hafta içi izin günlerini sayıyorlar.

normal şartlar altında 4 gün düşmesi gerekir.
  • cakabo  (04.04.12 11:37:24) 
hacım şimdi devlet memuruysan haftasonlaru ve resmi tatiller iznine eklenmez.

yok 4857 sayılı yasaya göre çalışıyorsan resmi tatiller ve haftasonları izne dahil edilmez.

mesela devlet mumuruysa ve 30 nisanda iznini başlatırsan 14/05/2012 de iş başı yaparsın.

yok işçi isen ve haftasonu tatillerinin cumartesi pazar olduğunu varsayarsak 19/05/2012 iş başı tarihin olur.
  • hizari  (04.04.12 12:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.