[]

altındaki bu fiyat farkı neden? (caps'li)

1. resim garanti nin vadesiz altın hesabının gram fiyatı
e1204.hizliresim.com
2. resim ise altın piyasa.com un az önceki altın fiyatı
e1204.hizliresim.com

garanti 98'den altınpiyasa.com un verisi ise 94'den gösteriyor satış fiyatını.
bu garanti nin kafadan koyduğu bu fark neyin nesi? gramından 4 lira kar mı ediyolar?

 
Türkiye'deki kapanıştan sonra altın piyasası dünyada çalışmaya devam ediyor. Olası fiyat dalgalanmalarından korunmak için akşamları konur o fark.


  • daddy  (03.04.12 21:52:43) 
sabah da baktığımda (mesai saatlerinde) hemen hemen benzer bir fark vardı?


  • rentts  (03.04.12 21:53:36) 
alış-satış arasında şuanda olduğu kadar bir fark olamaz. 1 lira civarında döner banka komisyonları.


  • daddy  (03.04.12 21:54:35) 
internetten gram altın hep öyle... demin baktım halk bankası da aynı.. altınları muhafazası, günlük bakımı, altının kuru tutulması :D falan... sana kuyumcu fiyatından gram altın satsa bankanın ne karı olacak amk...


  • salak oldugum icin burdayim  (03.04.12 22:03:57) 
Garanti'den zaten altını fiili altın olarak almıyorsunuz ATMden altın çekemiyorsunuz ya da şubeden
Sadece belli bankalarda (katılım değil normal banka)belli miktarın üzerindeki altını fiziki olarak alma şansınız var
O nedenle de altını bu bankada 97 den yahut öbüründe 95 den almanız çok önemli olmuyor paraya çevirecekseniz eğer o altını bozdurmak istediğinizde yine aynı bankada bozduruyorsunuz önemli olan şey makas (al-sat) farkı olmuş oluyor.
  • niye ama  (03.04.12 22:10:07) 
mesai saatleri içinde alış-satış marjı 1 lira civarı olur. mesai bitince banka fiyat riskini almamak için marjı otomatikman açar. fiziki almasanız da bu marj önemlidir; er geç satarken bu marj kadar bir karpayını bankaya ödemiş olursunuz.


  • 507  (03.04.12 22:26:44) 
@salak oldugum icin burdayim
cevap ve nick uyumu muazzam

  • rentts  (03.04.12 22:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.