[]

Sağlık ağları

Daha iyi bir başlık bulamadım. Şimdi benim aradığım, Türkiye'de ya da dünyada sağlık kurumları arası bilgisayar ağları, neler var, kimle kim nasıl bağlı ?

Türkiye'de eczaneler ve SGK arası bir ağ var bu belli, ama anladığım kadarıyla başka bir şey yok. Avrupa'da Amerika'da durum nasıl ? Hede hastanesinden girip, hödö hastanesinde kaç yoğun bakım hastası var diye bakabileceğim, ya da Ahmet insanını seçip muayene, tedavi, ilaç geçmişine erişebileceğim bir altyapı var mı dünyada ?

Olmadı, diğer ülkelerde kullanılan benzer ağların adları, aramamda yardımcı olacak anahtar kelimeler de olur.

 
bu şekilde bir ağ, olmalı mı ki. veya var mı ki?

sağlık bilgilerinin paylaşılması falan ciddi sıkıntılı bir iş.

yani dünyada şu veya bu şekilde küçük çaplı bile olsa:

"123 hastamız var 70 erkek 53 kadın .. isimleri hastalıkları tedavileri budur budur" diyen bunu paylaşan varmı ki?
  • truvaiti  (03.04.12 20:06:48) 
avrupa içerisinde var mıdır bilmiyorum ama her ülkenin kendi iç ağı var, türkiye'de medula, sağlık-net adı altında sistemler var, tabi birçok da karmaşa var.

bununla birlikte senin benim bu tür ağlara erişimim mümkün değil, çünkü yasal değil. o nedenle bu ağlara girmeyi aklından bile geçirme dostum. hasta hakları diye bişi var taaam mı?
  • siradisi00  (03.04.12 20:18:10) 
hayır size bize açık demek istemedim, kurumlar arası yani.

edit: heh siradisi onu diyorum yani isimler olursa ben araştırırken rahat edeceğim biraz.
  • celeron 300a  (03.04.12 20:18:41 ~ 20:19:27) 
ilaç tamam da yatan hastanın tedavisini görmekten bahsediyor.

celeron 300a: bu akşam 20:23'de geld, şikaeti şu idi, teşhisi bu şu an serviste 3. katta yatıyor vs vs bu yok.
  • truvaiti  (04.04.12 13:16:35) 
medula günde 48 kere erişilemez durumda olmasa süper işleyecek ama şu anki haliyle medulaya çok süper işliyor demek havada durdum şahitlerim var demekle aynı şey. düşünce güzel ama altyapı bok gibi. zaten fikir de bizim değildir tahmin edersiniz..


  • merena  (07.05.12 22:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.