[]

plazma - lc - led televizyon

plazma, lcd ve led in farkları nelerdir?
ne bunlar?
hangisi daha iyi?
hangi markadan almak lazım?

 
Lcd ve ledin görüntü tekniği aynı, sadece arka aydinlatma farkı far, lcd görüntü ne olursa olsun arkadan ekranın heryerini aydınlatır,led görüntüye bağlı olarak aydınlatır, siyah tam siyahtir . Daha parlak keskin görüntü elde edilebilir.

Plazma daha eski bir teknik ama plazmanin şöyle bi ayrıcalığı var, led ve lcdde tepkime süresi/hızı var mesela futbolcu topa vururken hızlı bir şekilde ayağı net gozukmez , hızlı hareket eden nesneler net olmaz, plazmadada bu yok .

Ama ben led derim , çünkü daha bi özel geliyor bana ,ekrana baktığimda büyülüyor :D ve su cok önemli led ve lcd farkında, mesela simsiyah bir resim açtınız ikisinde de , lcd odayı aydınlatır, led aydinlatmaz sadece bunun için led alınır.

Acil değilse biraz daha beklemenizi öneririm. Çünku ces 2012de tanıtılan tvler satışa çıkmaya baslicaklar yakında, bugun satılan tvlerde ucuzlicak ayrıca .
  • utkucbkc  (03.04.12 19:16:32) 
led tvler tahminen ne kadar fiyatı düşer.bide led tvlerin ekranı çok küçük hiç 82den yukarısını göremedim.şöle bi 106 ekranı çıksada alsak


  • Sourlimes  (04.04.12 16:17:01) 
@sourlimes , 82cmden yukarısı mı ? yanlışın var(hepsiburada'dan kontrol ettim şimdi).

bugün bile çok düşük aslında fiyatlar, daha da düşücektir ama oran bilemem, akıllı olmayan tvler nerdeyse daha üretilmicek bu nedenle stoktakiler kampanyalarla elden çıkarılıcak. OLED geliyor birde o geldikten sonrada ledlerin fiyatları düşecek bu nedenle.

Bu arada 152cm hepsiburada www.hepsiburada.com
  • utkucbkc  (04.04.12 20:08:40) 
hocam sende çok aramış olmalısın bunu ama bu fiyata adam keserler memlekette,alamam bu fiyata


  • Sourlimes  (05.04.12 00:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.