[]

novalgin & vermidon

novalgin ve vermidonun farkı varmıdır?




 
vermidonda parasetamol novalginde ise metamizol sodyum var. parasetamol hipotalamutaki ısı merkezleri uzerine etkiyerek terlemeye yol açar ve vücut sıcaklığını düşürür ayrıca damar genişletici etkisi de vardır. metamizol sodyum ise direkt olarak beyin sapındaki agrı merkezleri uzerinden, buyuk bir ihtimalle de bu merkezleri baskılayarak etkisini gosterir. ayrıca vermidon kafein içerir novalgin içermez.


  • alperen4  (05.09.08 21:33:18 ~ 21:53:18) 
az önce bir novalgin içtim çok güzel böle kıtır kıtır çiğneyerek yutuyorum daha çabuk etki ediyor.


  • crystalsoul  (05.09.08 21:42:55) 
doktorlar vermidonu yanetkisi en az olan ağrı kesicilerden biri olarak önerirken
novalgin i tavsiye etmiyorlar malesef ki

@crystalsoul
çiğneyerek yutmak kana çok çabuk karşımasına neden olduğu için çok zararlı diye biliyorum, aman ha
  • demlikposet  (05.09.08 23:57:30) 
@demlikposet
çiğneyerek yutmak enzimlerin etki alanını genişlettiği için emilimin hızlı olmasını sağlar. ayrıca parasetamollü ağrı kesicilerde olabilecek yan etki hipotermidir ki o da 10 tane hapı art arda atarsanız olur.önemli bir yan etki göstermesi için karaciğer yetersizliği veya da genel anlamda ise ilacın metabolize edilme sorununun olması gerekir. vermidon kafein içerdiği için nadiren de olsa uykusuzluk, tasikardi, diurez vs ortaya çıkabilir. tabi bu da aynı sebeplerden dolayı.

  • alperen4  (06.09.08 01:07:52 ~ 01:13:27) 
evde reçetezis kullanılacaksa, vermidon iyidir. novalgin in zaman zaman tehlikeli yan etkileri oluyor. tercih edilmemesi gerekir.


  • kara kadife  (06.09.08 02:53:19) 
10 tane vermidon atarsan hipotermidense karaciğeri eline alma ihtimali daha yüksektir. Parasetamolü günde 4gramdan fazla almak yani 8 tabletten fazla almak tehlikelidir. toksik hepatit yapabilir


  • october swimmer  (06.09.08 11:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.