[]

İçme suyu sorusu

Uzunca bir süredir eve içme suyu olarak damacana Çene Suyu alıyoruz. Bir sürü çene suyu var sanırım bizdekinin tam adını hatırlamıyorum şu anda ama suyun İzmit'ten çıkarıldığını biliyorum. Peder de İzmit'te çevre kirliliği felaket, o yüzden oranın suyundan artık hayır gelmez diyerek sucudan suyun analiz raporunu istedi, o gelene kadar da bana, git bak bakalım su fiyatları ne durumda dedi.

Soruya gelince, 19 litrelik damacanaya 6 lira veriyoruz, peder Erikli'ye yeltendi ama 9 lira olan fiyatını duyunca (ben 9 diye buldum internette) geri adım attı.

Sonuç olaraktan, 6 lira sınırını çok aşmayan (6-9 lira arası diyelim) damacana su arıyoruz. İstanbul Bostancı bölgesindeyiz, bölgeden bölgeye su fiyatlarının fark ettiğini okudum da ondan belirtiyorum.

İçme suyu markası tavsiye edin mümkünse, şöyle içimi güzel, memnun kaldığınız, bilindik vs. olanlardan.

Teşekkür ettim

edit: İşlenmiş su istemiyor peder bey, yani Nestle, Damla falan olmayacakmış.

 
oradaki fiyatlar pek doğru değil sanırım. Erikli suya 15 martta 7.50 tl demişler, şimdi aradım 8.90 dediler. Herkes kafasına göre fiyat yazmış.


  • bonjurkes  (03.04.12 11:44:10) 
Erikli 8.90 evet, Pınar Su sanırım ondan 1 lira daha ucuz.


  • SiyamkedisiZorro  (03.04.12 12:08:04) 
Ben pınar su alıyorum, Ankara'da 7.5 lira.


  • bitter cikolata  (03.04.12 12:09:06) 
içimi güzel Sırma vardır bir de. fiyatını bilmiyorum ama.


  • loveinaflipbook  (03.04.12 13:00:27) 
Sırma Göztepe civarında 6,50 lira.

Ben İzmitliyim, İzmit'te çeşme suyu kötüdür evet. Ama İstanbul'unkinin yanında damacana su gibi tatlı gelir onu da söyleyeyim.

Burada da Çene Suyu'nu görünce bıraktık Sırma'yı. Gayet memnunuz.
  • byzgms  (03.04.12 14:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.