[]

Lens gözlerimi sızlatıyor ama...

lensle uzun zamandır tanışıyorum. başta güzel bir ilişkimiz vardı fakat kullanıma bağlı olarak, göz sağlığım için ara vermek zorunda kaldım. sormak istediğim soru şu lens taktığım zamanlarda eğer kapalı ortamlardaysam gözlerimin (kuruluktan + lensi hissetmekten kaynaklanan) sızlaması; örneğin, otobüsün içi sınıfın içi vs. dışarıda(sokakta) sızlamasından kat ve kat daha fazla oluyor. buna sebep nedir? bina kapısından girer girmez sızlamaya başlıyor aslında bırakın sınıfı... havasız desen bina havasız değil halbuki




 
doktoruna danışmalısın bence, belki başka bir marka tavsiye eder.

bir de suni gözyaşı damlaları var, gözlerin kurudukça onlardan kullanabilirsin. kendi doktorum bana refresh suni gözyaşı damlasını tavsiye etmişti, bir yere kadar iyi geliyor ama yine de 8 saatten fazla gözümde lens bulundurmamaya gayret ediyorum, ders bitince lensleri çıkarıp gözlük takıyorum.

bir de gözlemlediğim kadarıyla sabah uyandıktan 1 saat sonraya kadar falan gözler çok kuru oluyor. o yüzden lensleri çantama atıyorum, okula/işe gittiğimde takıyorum. o zamanlar daha rahat ediyorum.
  • kayranin kedisi  (02.04.12 21:44:17) 
10 senedir lens kullanan bi arkadaşım, artık lensin canını acıttığını fark edip doktora gittiğinde doktor ona, gözlerinin lensi artık kabul etmediğini söylemişti. Açıklamayı net hatırlamıyorum ama lensin uzun süre kullanılması gözün dokusuna zarar veriyor ve doku hassaslaştığı için göz, lensin temasına katlanamıyor, anafikirli bi şeydi. Derken arkadaşım lensleriyle vedalaştı ve lazer ameliyatı oldu. Sunni göz yaşı kullanıyor musun bilmiyorum ama onun da faydası olmazsa doktora gitmekte fayda var gibi görünüyor, bence.


  • innatedesire  (02.04.12 21:44:41) 
kapalı alanlardaki ısıtma sistemleri havayı kurutur. bu da gözlerinizin olduğundan daha az nemli olmasına ve dolayısıyla lensin acı vermesine yol açabilir. bende olmuyor bu, 7 yıllık lens kullanıcısıyım. sizin normalde de hassas ve kuruluk sorunu olan gözleriniz var sanırım. doktorunuza danışarak suni göz yaşı damlası kullanırsanız lensleriniz artık sizi rahatsız etmeyecektir.


  • boo ya moon  (02.04.12 21:47:31) 
2 saat sonra pert ve suni gözyaşı pek bir işe yaramıyor. kuruyunca tekrar eski hale dönüyor acısı geçmiyor. sanırım gözlerim hassas ve kabul etmiyor. son lens çiftim. sanırım bir daha kullanamayacağım. bu sızlamaya katlanılmıyor çünkü :(


  • neysene  (02.04.12 21:53:55) 
uzun süredir lens kullanıyorum lensin en büyük dezavantajı protein biriki(böyleydi galiba) yapması özellikle gerekli özen gösterilmezse ve gözbebeğini hassaslaştırıyor bir süre sonra ama doktora gittiğimde aqua eklentili bir lens önerdi ve acayip memnunum şu an için


  • lunedor  (02.04.12 21:55:07) 
night&day tipi bi lens kullanıosan ve geceleri çıkarmadan yatıosan, belli bir süre gözde problem yaratabiliyo, eğer öyle kullanmaktaysan bi süre ara ver ve sonrasında lensi olduğunca gözünde az tutarsan (dışarı çıkarken takmak eve geldiğinde çıkarmak şeklinde) göz tekrardan düzenine giriyor.


  • gatsby  (02.04.12 22:26:00) 
yok gece yatılanlardan kullanmıyorum.


  • neysene  (02.04.12 23:16:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.