[]

Klasik: Bilgisayarın Bir Türlü Açılamaması

Uzun süre bilgisayar açılışında disk kontrolü dedi. Ya yaptım ya da geçiştirdim. Sonrasında da microsoft çubuğu sonsuza kadar dolmaya başladı ve güvenli modda bir kez açabildim bilgisayarı. Gelinen son noktada, ne güvenli modda, ne bilinen en son iyi yapılandırma ile ve tabii ki ne de normal olarak bilgisayarı açamıyorum. Hangi seçeneği seçersem seçeyim çubuk dolduktan sonra, çok kısa süreli olarak yukarı kısmında bir şeyler yazan mavi ekran ve sonunda bilgisayarın yeniden başlaması kısır döngüsü...

Asus laptop'tan bahsediyorum; içindeki fotoğraflarım, dosyalarım vs nasıl alınabilir. İkiye bölünmüş olan diskin her iki tarafı da dolu. Format atmak istemiyorum...


 
bir livecd kullanın.böylelikle dosyalara erişebilirsiniz. dosyaları almak için harici harddisk bulmanız gerekebilir.


  • f2dx  (02.04.12 21:40:45) 
harici harddiskim var ama cd-rom ne yazık ki çalışmıyor...


  • hadji  (02.04.12 21:41:56) 
usb'den boot edilebilir linux sistemler var onları kullanarak diskine ulaşabilirsin muhtemelen. linux mint bu konuda yaardımcı olabilir hem kullanımı da daha basittir.


  • lunedor  (02.04.12 21:45:46 ~ 21:46:11) 
Umarım kolay bir şeydir, teşekkürler. Başka bir yol yok sanırım? Bu linux kurmam mı lazım?, bilgisayar açılmıyorken nasıl olacak?


  • hadji  (02.04.12 21:55:22 ~ 21:56:23) 
hmm kurman gerekmiyor da usb'ye yüklemen gerek tabii başka bir bilgisayar lazım olacak elbet veya bir arkadaşına rica edersen çok zor bir iş değil 10 dakika sürmez hazırlaması. windows'un da bu tip usb boot seçeneği var aslında, hangi sistem kurulu senin bilgisayarda windows 7?

şöyle bir link buldum; eniyibilgisayar.blogcu.com
google amcaya sorarsan çok detaylı anlatımları mevcut
  • lunedor  (02.04.12 22:03:25 ~ 22:08:07) 
bu usb işlemi livecd'nin usb'ye kopyalanmasıdır, şuradaki gibi bir program kullanılır: unetbootin.sourceforge.net yapmak için livecd (veya kalıbı) ve boş usb yeterli olur.


  • f2dx  (02.04.12 22:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.