[]

Bournemouth

Bournemouth hakkında güncel bilgi arıyorum. Ingilizce eğitimi için oraya gelmek gibi bir düşüncem var. Çok Türk var mı, yaşamak için nasıl bir yer? Akliniza gelen her bilgi kabulum. Saygılar.




 
iddaa oynarken oynuyorum bazen bournemouthun takımı var :)


  • natalz  (02.04.12 19:38:36) 
7 aydır falan bournemouth dayım. güzel bir şehir. ufak ama ufak olmasına karşın gece hayatı güzel. güzel lokantalar, gece klüpleri, alışveriş merkezleri var.huzurlu bir yer genel olarak.

çok türk var. çok hem de. hatta çok türk olması bir dezavantaj derdim hep, ama öyle değil. çok yakın bir arkadaşım da geldi buraya haftada bir zor görüşebiliyoruz. çevresinde hiç türk yok nerdeyse. ben de aynı şekildeyim burdaki en yakın arkadaşlarım yabancı. bu tamamen sana kalmış bir şey.

onun dışında yerleşik türk de çok var. türk amrketleri olsun bilmem neler olsun baya var.

huzura alışmamış birisiysen ilk 3-4 ay çok mutlu olucaksındır. özellikle istanbuldan geliyorsan o karşamşadan sonra çok keyif alıcaksındır. fakat sonrasında insan alıştığı şeyi kaosu özlüyor. açıkçası uzun süre yaşamak için bournemouth u düşünmem ama kısa süre için çok güzel bir yer. ayrıca önümüz de yaz, deniz kenarıf alan filan. 10 numara.

insanları güler yüzlü, gençleri bir garip. üniversite ve bolcana dil okulu olduğu için yabancıdan geçilmiyor.dil okullarında en çok türk ispanyol italyan ve de arap falan oluyor. üniversite için böyle bir şey diyemeyeceğim. ama çok türk var evet. ama çok hintli de var, uzak doğulu da var yunan da ispanyol da var...

yani bence dil okulu için güzel bir yer. üniversite okumak için de güzel bir yer :)
  • cedric tweedledee  (02.04.12 20:02:27) 
2007'de ben de gitmiştim, güncel soruların Bournemouth'un bugünkü belediye başkanı tarzı şeyler olmadığından ben de cevap verebilirim sanırım;

Çok Türk var evet. Dünya'nın hemen her yerinde olduğu gibi, Bournemouth da Türkiye'nin küçük bir şubesi.

Yaşamak için nasıl bir yer, valla pek sıkıcı sayılmaz. Çok fazla okul, çok fazla öğrenci var. Gece hayatı desen fena değildi. Alışveriş imkanların geniş. Şehir güzel. Denize kıyısı var ama girmeyi aklından bile geçirme. Ağustos ayında montla dolaşıp hasta olmuştum ben.. Denize tesadüf 1 kez yağmurdan fırsat bulup da güneş yüzü gördüğümde gitmiştim, onda da havanın ısınmasıyla denizin ısınması arasındaki korkunç zaman farkını iliklerime kadar hissetmiş, dişlerim birbirine vura vura çıkmıştım..

Bournemouth iyidir hoştur da. Ne bileyim.. Çoğu dükkan 4-5 dedinmi kapanır mesela. Sokaklar boşalır. Hayalet şehir gibi olur ortalık. Kalabalık bir yerde yaşıyorsan biraz denizden çıkmış balığa dönebilirsin. :)

Biraz aceleyle yazdım, özel olarak merak ettiklerini mesaj atarsan daha net cevap verebilirim. :)
  • lazor  (02.04.12 20:11:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.