[]

IELTS vs TOEFL (ve vs Odtu İngilizce Sınavı) ODTU COGS için.

Merhabalar,

ODTU Bilişsel Bilimler (Cognitive Sciences) yüksek lisans programına başvurmayı düşünüyorum.

Acaba hangi sınavın hangi tipine girsem ?

Sanırım IELTS'nin iki tipi var hangisini kabul ederler ?

Bir de sınav ücretleri ve zorluğu bilmem nesi bakımından bi yorum yapabilir misiniz ?

Min istenenler:

TOEFL (CBT / IBT) 213 / 79
IELTS 6,5
ODTÜ İYS 65

Hali hazırda %100 (sözde gerçi ama) İngilizce okuyan, şu an da RFID konusunda Ingilizce bitime projesi hazırlamakta olan ben bu sınavlardan ne sonuç alırım ?

dipnot:Uyumaya gidiyorum, tikler uykudan sonra.

 
toefl'a girdim, çok rahat alınır 79 bence. ama başvuru tarihlerine dikkat et, sonucun gelmesi geçmesin.


  • meriadoc  (02.04.12 18:28:31) 
odtü mba 90 istiyordu, toefl ibt için. toefl'a girdim ben de. ielts'i hatırlamıyorum. ama odtü iys ile benim toefl'da aldığım skoru alamadığından emin olduğum insanlar dil olayını halletmişti. kısacası, sadece odtü'ye başvuracaksan, hiç kasma. odtü iys'ye gir. paran da çarçur olmasın.

başarılar dilerim :)
  • drink the stars  (02.04.12 19:02:23) 
en temizi odtü iys.
hem diğer sınavlara göre daha kolay, hem de ötekilere oranla oldukça ucuz.

  • darthoul  (02.04.12 19:27:29) 
Takvim olarak şöyle bi durum var yalnız,

ODTÜ iys haziran 10-12 gibi
Lisansüstü başvuruları için son gün 22 haziran, 10 günde o sınav açıklanır mı ki ?
  • saiko  (02.04.12 20:52:14) 
onu iys yapan birime arayıp sorabilirsin. bir de başvuru yaptığın enstitüyü arayıp o belgeyi sonradan ekleyeceğini, zaten odtü'nün sınavı olduğunu, yine odtü yüzünden geciktiğini söyleyip bi şansını dene bence. bu tür şeylerde çok sorun çıkarmıyorlar. belki kabul ederler.


  • drink the stars  (03.04.12 08:50:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.