[]

TÖMER Diploma...

Arkadaşlar merhaba,

Tömer’in vermiş olduğu diploma hakkında bilgisi olan var mı? Olayı şöyle özetleyeyim. Her Dil kursunda olduğu gibi belli seviyelerde sınavlara giriyorsun ve belli seviyelerdeki sınavları geçtikçe sertifika alıyorsunuz. Örneğin Tömer’de 12 kur var ve
2,3’üncü kurlarda ayrı ayrı yazma okuma, dinleme, kompozisyon, konuşma şeklinde sınavlara giriyorsunuz. Bu sınavları geçerseniz Elementry (A1) sertifikanız oluyor. Daha sonra Intermediate için 5,6 (A2) ve 8,9 (B1)’da yine sınavlara giriyorsunuz. Bu sınavlarıda geçerseniz Intermediate (B1) sertifanız oluyor. Geriye 3 kur daha kalıyor. Upper Intermediate bu kurlarda da 11 ve 12’nci kurlarda sınava giriyorsunuz ve Geçerseniz “Ankara Üniversitesi Rektörlüğü onaylı” B2 düzeyinde dil yeterliliğini gösterir diploma veriliyor.

Ben pek bir şey anlamadım. Yani demek istediğim Fark nedir? Ne oluyor yani Ankara üniversitesi rektörlüğünden onaylı diplomanın farkı ne oluyor? Ne işe yarıyor? Normal sertifikadan fazlası nedir?

Kurları tamamlamış ya da bilgisi olanlar olayı açıklayabilir mi?

 
ben taa 2005te gitmiş idim, 2005 tarihli diplomam var, 2 yıl geçerli demişlerdi. o zamandan hatırladığım ankara üniv yüksek lisansına başvurunca ayrı bir dil puanına gerek olmuyordu. ama tabi çok zaman geçti şimdi kesin değişmiştir.


  • kirmizi gul demet demet  (02.04.12 16:37:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.