[]

Schengen vize formundaki ana destinasyon

vize formunu doldururken aklıma takıldı. alman konsolosluğu'dan vize talep edeceğim. toplam 20 günlük. ilk girilecek ülke almanya, 7 gün almanya'da geçirilecek, daha sonra almanya'dan italya'ya geçilecek 9 günlüğüne. sonra italya'dan türkiye'ye dönüş. burda vize formunda sorulan ana destinasyon(country of destination) almanya mı olmalı italya mı. ilk giriş yapılacak ülke kısmı(country of first entry) almanya olacak doğal olarak da bunu bilemedim.

bu arada bütün uçak biletleri alındı. hostel rezervasyonları yapıldı.

bilgi sahibi arkadaşlar yorumlarını esirgemezlerse sevinirim.

 
Ilk girilecek ulke yani almanya


  • lutah  (02.04.12 14:46:00) 
tuzak soru. almanya demezsen babayı alıyorsun. sdflşksdf


  • roket adam  (02.04.12 14:57:13) 
9 gun Italya'da kalacagim demeyin sakin. Cunku hangi Shengen ulkesinde daha fazla kalacaksaniz oradan vize almanizi isteyeceklerdir..


  • yilmazyildirim  (02.04.12 15:07:08) 
almanya olmalı. ama vizeni multiple alacaksın.


  • african rain  (02.04.12 15:08:53) 
vizeyi multiple almasına gerek yok yahu. schengen'e bi kere girecek sonuçta, sonra hep schengen içinde gezicek, sonra trye dönecek tekrar.


  • roket adam  (02.04.12 15:31:06) 
#yılmazyildirim hostel rezervasyonlarını ve uçak biletleri 7gün almanya 9gün italya şeklinde sunmayı düşünüyorum.uçak biletleri alındı hosteller rezervasyon şeklinde, ücretleri hostele varıldığında ödenecek şekilde. yalnız alman konsolosluğu'nun sitesinde ilk girişi yapacağınız ülkeden başvurun diye bir ibare var. ki genel schengen kuralı diye biliyorum. kaçırdığım bir nokta mı var acaba? bence de italya'da daha fazla süre geçirileceğinden italya'dan başvurmam daha mantıklı ama bu sefer de ilk girişi almanya'dan yaparsam bir sonraki vizede sıkıntı olacağını açıkça belirtmişler.


  • il padrino  (02.04.12 16:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.