[]

dslr tavsiye

makineyi alip hemen bir fotografcilik kursuna yazilip, elimde makine profil fotosu paylasmak gibi planlarim yok. sadece aile-bebek vs. fotograflarimiz daha kaliteli olsun kaygisindayiz.

bu amacimizi tatmin edici bir sekilde karsilayacak en uygun fiyatli makine nedir?

canonun dort haneli siniflari nasil mesela (100d - 1100d)? bir de ikinci el bakacak olursak, nelere dikkat edelim?

simdiden tesekkurler!

 
ilkini yapsaydınız daha mantıklı değilmiydi?=) aile&bebek fotolarının daha kaliteli olması için iphone 4s kamerası bile fazlasıyla işinizi görür açıkçası.

yorumdan sonra sorunuzun cevabına gelirsek.fiyat performans olarak canon eos 550D var. Onu bir araştırın isterseniz. Fotoğraf çekiminin yanı sıra, yüksek kalitede video çekimi yapabiliyor.
  • skywalkeremre  (02.04.12 05:34:22) 
dogru diyorsunuz aslinda da, bu gibi makineler icin tavsiyede bulunanlar genellikle bu isin ustasi olduklari icin makineden beklentileri de cok yuksek oluyor. ben sadece zevk icin almak istedigimi vurgulamak istemistim :)


  • aklimiseveyim  (02.04.12 06:23:37) 
Dslr makine icin cok fazla masraf yapmaniz gerekebilir. Daha fazla yakinlastirma icin ornegin 500 liralik 55-250mm bir objektif almak isteyebilirsiniz daha sonra.

Canon G11, G12 modellerine bakabilirsiniz. Hem fotograf kalitesi cok iyi hem boyutlari ufak.

Fakat DSLR olsun diyorsaniz Canon 550D ve Nikon D3100 aradiginiz makinelerdir.

ikinci sorunuz icin www.bascek.com u incelemenizi tavsiye ediyorum.
  • Vicy89  (02.04.12 09:03:42) 
pentax k-r veya k-x hangisinin fiyatı sizin için uygun ise alın, uygun fiyatlı, fiyatlarına göre üstün özellikli ve dayanıklı gövdelerdir. imaj kalitesi olarak ta aynı fiyatlı nikon ve canonlara göre oldukça yüksektir. titreşim motoru ve af motoru gövdede olduğundan hem lensleri ucuzdur, hem de daha dengeli bir duruşları vardır.
selamlar.

  • ohtararan  (02.04.12 09:11:07) 
fotoğrafta hiç bir iddiam yok bunu baştan söyleyeyim.

benzer ihtiyaçlardan dolayı ben olympus e-pl1 aldım. hem ucuz hem taşıması çok rahat. bir bakın isterseniz.
  • marido  (02.04.12 09:32:43) 
Açıkcası, kursuna giderek veya kendi özel çabanızla, vakit ayırarak slr kullanmayı öğrenmeyecekseniz, kaliteli bir kompakt makina işinizi daha iyi görecektir. Bahsettiğiniz dslrler biraz fazla emek, zaman ve para isterler. Bu 3 şartı yerine getirmeden alacağınız bir dslr ile, ileri düzey kompakt makinalara göre oldukça kötü sonuçlar alabilir, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.


  • sacrifice  (02.04.12 09:45:58 ~ 10:25:50) 
nikon d3100 ya da para var diyorsanız d5100


  • zenc  (02.04.12 10:05:27) 
semi-dslr olarak anılan, dijital makineden büyük dslr den küçük makineler var. bazısının lensi değişiyor bazısının değişmiyor. genelde dslr'den ucuz oluyor, lensti ayardı falan uğraştırmadan güzel aile fotoğrafları çekebilirsiniz. isterseniz dslr kadar detaylı olmasa da bir çok ayarı manuel olarak yapılabiliyor. gerçi artık dijital makineler bile oldukça kaliteli çekimler yapıyor.


  • r_u_h  (02.04.12 12:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.