[]

saç düzleştirmenin sakıncaları

cinsiyet olarak erkeğim.yani önemi var mı bilmemde belirtmiş olayım.orta uzunlukta saçlarım var.kısaykende yapıyorum.2-3 günde bir düzleştiriyorum düzleştiriciyle.çok aşırı değil.önleri biraz ortaları yapıp bırakıyorum.yani komple fönlü dursun gibi bir çabam yok.peki bu düzleştirme olayı uzun vadede saçlara zarar verir mi? düzleştirdiğim günün akşamı saçı yıkamam faydalı olur mu? nedir bu işin aslı?




 
yıpratıyor tabi, parlaklığını azaltıyor saçın, bir de kırıklar falan oluşuyor. ama 3-4 ayda bir kestiriyorsanız pek sorun olmaz. saçı yıkamanın bi anlamı olacağını da sanmıyorum, saçı sık yıkamak yağlanma hızını artırır sadece.


  • innatedesire  (01.04.12 23:53:02 ~ 02.04.12 00:04:24) 
yok hani jöle sürüldüğü gün akşam mutlaka yıkamak gerekir ya ordan bağlantı kurdum.2-3 ayda bir kestiriyorum diyebilirim.uzun vadede saçı azaltma saç dökme gibi bir kötü huyu yoksa devam ederim ben buna.

ısı ayarı olarak turbo dizele geçen bir tuşu var.ama onu kullanmıyorum aşırı sıcak yapmıyorum yani.
  • Wolfware  (01.04.12 23:58:28 ~ 02.04.12 00:00:10) 
yok yok saç falan dökmüyor, azaltmıyor saç köküne bi teması olmadığı için. turbo dizel olayını bilmiyorum ama aşırı sıcak yapmıyorsanız sorun yok demektir.

edit: bir de ıslak/nemli saça kesinlikle uygulamayın tabi.
  • innatedesire  (02.04.12 00:07:11 ~ 00:08:11) 
Isı yüksekliği sürekli kullanımlarda saçı inceltiyor ve cnsizlastiriyor. Kestirmek, bakım maskeleri kullanmak ve bir süre duzlestirici gibi yüksek isili seyler kullanmamak sacı toparlayabiliyor. Duzlestiriciden ziyade fön daha zararsız. Kullanana, uğraşana


  • felegin gozunu kamastiran adam  (02.04.12 02:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.