[]

Ehliyet almak

Evet, erteledik bu yaşa kadar ve artık alayım diyorum. Şimdi baktım internetten birkaç yere. Aslında işi iyi bilenler sırasıyla yazsa ne güzel olur da, bir de kafama takılan birkaç nokta var.

Mesela, 14 Nisan'da sınav varmış ve bazı kurs yerleri 14 Nisan için yerimiz vardır demişler. Böyle bir durumda ben 14 Nisan sınavına katılabiliyor muyum? Ve böyle bir şey mümkünse, katılmalı mıyım, yoksa 30 Haziran'ı beklemem iyi mi olur?

Ücret olarak da baktıklarım, 400 civarında diyorlar ama bu sadece kurs ücreti sanırım. Toplamda ne kadar bir masrafım olur? (b ve a2 almak istiyorum)

Kadıköy'de yaşıyorum, Taksim'de çalışıyorum. Bu iki yer için, akşam derslere gidebileceğim ve iyi dediğiniz kurs merkezleri var mıdır?

Teşekkürler.

 
kadıköyde osmanağa caminin karşısında, garanti bankasının arasından yukarı çıkan yolun girişinde özlem bilgi ehliyet kursu vardı. bulup bulabileceğin en ucuz ehliyet kurslarından biridir, tavsiye ederim, git görüş bence. diğer soruların cevabını bilemiyorum ama gittiğinde sorsan kesin cevap almış olursun hem.


  • in vino veritas  (01.04.12 22:31:13) 
14 nisan sınavı için başvuru geçti artık mümkün değil.

b ve a2 yi aynı anda alamazsınız. önce b sonra a2 yada önce a2 sonra b alacaksınız.

b için kurs ücretleri ilçe bazında değişir. anadolu yakası rekoru elinde bulundurur. pazarlıkla genellikle 350 ye kadar düşebilir.kurs ücretini konuşurken herşeyin dahil olup olmadığını mutlaka sorun. sonra sınav ve sertifika harcı isteyebilirler. 350 tl dersek kurs ücretine toplamda 710 lira kadar bir masrafın olur.
  • dogabey  (01.04.12 22:34:29) 
kurs ücreti(yerine göre değişir) + yazılı sınav ücreti(ortalama 50 lira) + direksyon sınavı ücreti(50 lira) + ehliyetin çıktından sonra emniyete ve vergi dairesine ödenecek tutar(ortalama 400 lira).

bunları her halükarda cebinden vereceksin. toplam olarak ortalama 700-800 lira tutar.

edit: bu yazdıklarım sadece b sınıfı için.
  • blackmail  (01.04.12 23:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.