[]

Bankacı arkadaşlara bir soru

Günde bin tane insanın derdiyle ilgilenen bankacı arkadaşlara şahsım adına benim için önemli bir soru sormak istiyorum.

Şimdi arkadaşlar biz 2007 yılında iki ortak olarak küçük bir firma kurduk ve bu firmanın ömrü kişisel anlaşmazlıklardan dolayı sadece 6 ay sürdü. daha sonra 2008 yılında tekrar başka bir firma ile iş hayatıma devam ettim. 2008 yılında kurulan ve hala devam eden şirketim üzerinden toplam 90 yaprak ve 500-600 bin civarında çek ödemesi yapmışım. şimdi soruma gelecek olursak şirket üzerinden hiç bir kredi çalışması veya kmh hesabım olmadı. bunun sebebi ilk kurduğum firmadan kişisel inat uğruna eski ortağımın borçlarını üstlenmedim ve şahıs sicilim bozuldu. banka alacaklarını şahıs olarak hala daha icra yoluyla tahsil etmekte. yeni şirketimin sicili ise tertemiz yüzbinlerce lira çek ödenmiş ama şirket sahibi yani benim şahıs sicili bombok. iki hafta sonra yüklü bir ödemem olduğundan ilk kez kmh veya kredi çalışması yapmak istiyorum. temiz sicilli ve ödemeleri düzenli olan şirket fakat şirket sahibi kara listedeki ortağı bu durumdan etkilenirmi. bankalar bu durumu nasul değerlendirir. şirketi ayrı mı görürler? veya şirketi sahibiylemi değerlendirirler? kafamı kurcalayan ve acil nakit sıkıntımı gidermek adına sorumu cevaplandırırsanız çok memnun olurum. şimdiden kocaman teşekkürler...


 
istihbarat listelerinde (eğer önceden protesto görmüş senedi veya karşılıksız çeki vs yoksa) yeni şirketinin sicili temiz çıkar. lakin senin sicilinin bozuk olduğunu farkederler. kredi çalışması yapılırken bankalarda sahıs kayıtları ile tüzel kayıtlar ayrı ayrı kontrol ediliyor ve aynı öneme sahip.

açık konuşayım durumuna hiçbir banka kolay kolay olumlu bakmaz, hele hele bir banka ile devam eden icra davan varsa. bu yüzden seninle ilgilenecek bankacı arkadaşa durumunu anlat. bu konularda dürüst olmak her zaman daha iyidir.
  • the twilight is my robe  (01.04.12 22:09:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.